Het is belangrijk dat je je hoofdkussen met enige regelmaat wast, maar wat is nu precies ‘met enige regelmaat’? Hoe vaak moet je nu daadwerkelijk je hoofdkussen wassen?Voor mensen met huisstofmijt is het erg belangrijk om dit met enige regelmaat te wassen. In dit artikel lees je meer over de frequentie van het wassen. Een hoofdkussen kan misschien schoon lijken, maar vaak is dat helemaal niet zo.

Zweet

Ben je bang voor beestjes op je bed? Stop dan met lezen, want dit kan misschien heftig overkomen. Een derde van het gewicht van je hoofdkussen bestaat namelijk uit dode huidcellen, huisstofmijt, beestjes en andere uitwerpselen. Dit heeft ermee te maken je dat zweet op je kussen. Sommige mensen zweten nauwelijks, terwijl anderen juist veel zweten. Je kussen is een prooi voor bacteriën, omdat hier veel voeding te vinden is. Ook huisstofmijt is dol op vocht en willen hier maar al te graag wonen.

Wassen

Bacteriën en huisstofmijt zitten maar al te graag op je kussen. Gelukkig kun je de aantallen sterk verminderen als je je hoofdkussen met enige regelmaat was. De meeste hoofdkussens zoals katoenen, synthetische en met dons gevulde kussens kan je gewoon wassen in de wasmachine. Op het label van je hoofdkussen kun je gemakkelijk nagaan op welke temperatuur je je kussen moet wassen. Stop je hoofdkussen minimaal eenmaal per maand in de wasmachine. Daarmee zorg je ervoor dat het aantal beestjes op je hoofdkussen beperkt blijft.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit bericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.