Je gebruikt een theedoek ontzettend vaak, maar vrijwel niemand weet eigenlijk hoe vaak je je theedoeken moet wassen. Sommige mensen wisselen de theedoek iedere dag om, anderen gebruiken het een week en anderen zelfs een half jaar. Vaak gooit men het simpelweg bij de was als er vlekken inzitten.Een theedoek komt continu in aanraking met eten en dat zorgt ook voor de nodige bacteriën. Theedoeken zijn daardoor ook viezer dan je denkt.

Bacteriën

Hoe vaak moet je je theedoek nu eigenlijk bij de was stoppen? Je gebruikt je theedoeken natuurlijk om je servies mee af te drogen. Gelukkig is je servies al schoongemaakt voordat je je theedoek gebruikt. Toch wordt je theedoek erg vies. Je veegt hier namelijk ook zeep- en etensresten mee weg. Bacteriën nestelen zich hier en die houden natuurlijk van een vochtige omgeving.

Hoe vaak moet je je theedoek in de wasmachine stoppen?

Regelmatig je theedoeken wassen is dus erg belangrijk, maar hoe regelmatig moet je dit nu doen? Volgens Wieke van Vossen, expert voedselveiligheid van het Voedingscentrum, kun je je theedoek dagelijks vervangen voor een nieuwe (bij zeer frequent gebruik). Heb je je theedoek de ene dag amper gebruikt? Dan kun je je theedoek ook twee dagen gebruiken. Zorg ervoor dat je je theedoeken wast op 60 graden Celsius, want dan ben je ervan verzekerd dat de bacteriën doodgaan.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.