Als je lekker gedoucht hebt, is het natuurlijk ontzettend vervelend als je je moet afdrogen met een extreem harde handdoek. Hoe kun je je handdoeken toch lekker schoonmaken, zonder dat deze zo extreem hard worden? Je leest het in dit artikel.Die harde handdoeken kunnen ontstaan op verschillende manieren. Zo kan het zijn dat er huid- en zeepresten achterblijven op je gewassen handdoek. Ook de mineralen van het water kunnen ervoor zorgen dat je handdoeken minder zacht worden.

Gelukkig kun je je handdoeken nog vaak blijven gebruiken met behulp van deze tips. Het is in ieder geval altijd verstandig om je handdoeken te wassen op een hoge stand. Daarmee verwijder je de overtollige zeepresten. Ook kun je een kopje azijn en ammoniak toevoegen aan het wasmiddel. Deze stoffen zorgen ervoor dat het wasmiddel niet aan de stoffen blijft kleven.

Je kunt wasverzachter zelfs beter laten staan. Het wordt natuurlijk wel geadviseerd door de fabrikanten, maar het absorbeert veel minder goed dan ammoniak en azijn. Kies daarom liever voor laatstgenoemde producten. Het is bovendien ook nog een stukje goedkoper.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.