Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een airfryer. Een fantastisch apparaat die er voor zorgt dat het eten veel sneller klaar is en veel minder vet is. Bijna alles kan in de airfyer: vlees, frietjes, snacks en nog veel meer. Maar na verloop van tijd kan de binnenkant van het apparaat erg vettig worden. Met deze tips heb je de airfryer zo weer schoon.Het mandje van de airfryer is zo gemaakt dat hij direct in de vaatwasser kan. Erg makkelijk dus! Blijft het mandje vies nadat het in de vaatwasser heeft gezeten? Vaak lost de viezigheid makkelijk op door het mandje een tijdje te laten weken in een sopje met gewoon wat afwasmiddel. Als dat niet werkt kan je wat soda of een vaatwasmachine-tablet toevoegen aan het sopje.

De binnenkant van het apparaat wordt daarnaast ook vettig. Dit probleem kan je niet makkelijk oplossen met de vaatwasser. Daarom is het verstandig om regelmatig het apparaat goed schoon te maken. Hoe vaak dit moet gebeuren is afhankelijk van hoe vaak het apparaat wordt gebruikt. Als het apparaat dagelijks wordt gebruikt, raden wij het aan om dit 1x per maand te doen. Wordt het apparaat minder vaak gebruikt, dan kan het 1x per 2 of 3 maanden worden gedaan.

Het schoonmaken van de airfryer is een veel makkelijker klusje dan je van te voren zou denken. Doe een flesje citroensap in een beker of kom die in de binnenste bak van de airfryer past. Deze beker of kom moet ook tegen warmte kunnen. Zet de airfryer vervolgens 20 minuten aan op 180 graden. Hierdoor zal al het vet dat in de airfryer zit, loslaten! Haal nu even een vochtige doek door het apparaat heen en alle viezigheid verdwijnt zo makkelijk. Ga vervolgens nog even met een droge doek door de airfryer heen om de laatste resten weg te halen en het apparaat droog achter te laten.

Een erg makkelijk klusje dus om de airfryer weer zo goed als nieuw te krijgen! Geen muffe geurtjes meer in de airfryer of de geur van aangebrand vlees in huis.