Heb jij een beetje wild gekookt en is je inductiekookplaat erg vies geworden? Geen nood. Je kunt je inductiekookplaat weer laten schijnen binnen no-time. Na het schoonmaken zal je kookplaat weer als nieuw zijn.Hiervoor hoef je gelukkig ook geen dure producten in huis te halen: waarschijnlijk heb je het magische middel namelijk al gewoon in huis. Ben je benieuwd naar de oplossing? Lees dan verder.

De voor- en nadelen van een inductiekookplaat

Een inductiekookplaat ziet er ontzettend mooi uit. Het glanzende design is prachtig en het werkt ook nog eens erg snel. Je hoeft niet langer te werken met een aansteker om je gaskookplaat aan te krijgen en het is ook veel veiliger.

Het kent echter ook een aantal nadelen. Zo zie je het vuil direct zitten. Ook ingebrande etensresten zie je al van verre afstand. Schraap het vuil nooit weg en zorg ervoor dat je je kookplaat goed schoonmaakt. Gelukkig is er een manier voor om deze weer als nieuw te laten lijken: allemaal met behulp van dit wondermiddeltje.

Hoe kan ik mijn inductiekookplaat weer laten schijnen?

Als je je kookplaat goed schoon wilt maken, kun je de volgende stappen ondernemen. Pak hiervoor als eerste een siliconen spatel. Wrijf over de vlek of over het aangekoekte eten. Hierdoor zal het vuil losweken. De siliconen spatel zorgt ervoor dat je geen krassen achterlaat op de kookplaat. Vervolgens kun je een pasta maken van baking en soda en wat water.

Baking soda kun je in vrijwel iedere supermarkt wel kopen. Gebruik vier eetlepels van het goedje en meng het aan met water. Wrijf deze schoonmaakpasta vervolgens over de kookplaat. Met behulp van een natte en warme theedoek kun je de pasta zo’n half uur laten zitten. Ondertussen kun je even iets anders gaan doen. Na een half uur kun je de pasta eraf wrijven met een theedoek. Het resultaat is prachtig! Het is weer als nieuw.

Vind je dit ook een leuk artikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen met vrienden en familie op social media.