Een tapijt heeft veel voordelen. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar ook krijg je geen koude voeten in de wintermaanden. Een nadeel is echter dat je het niet gemakkelijk kunt schoonhouden. Een laminaatvloer kun je daarentegen wel gemakkelijk schoonmaken. Je haalt de stofzuiger eroverheen en je bent klaar! Met tapijten is dat helaas niet zo.Toch hebben veel mensen tapijten in de woonkamer vanwege de sierlijke uitstraling. Als er lelijke vlekken op zitten, is de uitstraling toch al weer snel minder. Tapijten kunnen, zonder de juiste zorg, gaan slijten. Het zal er dan aanzienlijk minder goed uitzien. Regelmatig stofzuigen helpt al natuurlijk, maar dat haalt niet alle rommel weg. Je zult daarom toch echt iets meer moeten doen. Hoe kun je vieze vlekken uit je tapijt halen? Hieronder lees je het antwoord.

Wat moet je vooral niet doen?

Er zijn altijd een aantal dingen die je vooral niet moet doen met je tapijt, namelijk:

  • Nooit wrijven. Vaak hebben we de neiging om vlekken uit te wrijven, maar het is belangrijk dat je dat vooral niet doet. Je duwt de vlek op die manier alleen maar verder in de vezels van het tapijt;
  • Gebruik geen agressieve middelen, want dit kan je tapijt flink beschadigen;
  • Gebruik geen zout om de vlekken te verwijderen. Je kunt namelijk niet al het zout weer uit het tapijt verwijderen. Zout trekt weer vocht aan, waardoor er vochtige plekken op je tapijt kunnen ontstaan. Dat is natuurlijk zonde.

Scheerschuim

Hoe kun je je tapijt dan wel goed schoonmaken? Dat kan met behulp van scheerschuim! Scheerschuim is een goedkope vervanger voor de dure schoonmaakmiddelen. Zorg ervoor dat je de kleurloos scheerschuim in huis haalt zonder toevoegingen. Gekleurde scheerschuim kan namelijk zorgen voor verkleuringen in het tapijt.

Het werkt erg eenvoudig: je kunt de vlek behandelen door de vlek compleet te bedekken met scheerschuim. Wacht vervolgens 20 minuten zodat het scheerschuim kan intrekken. Wrijf het vervolgens zachtjes in het tapijt met behulp van een klein sponsje. Maak nadien een schone doek nat en dep het schuim op. Je zult merken dat de vlek weg is!

Vind jij dit ook een handige schoonmaaktip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.