De wc schoonmaken is een vervelende taak, maar helaas moet het toch met enige regelmaat gebeuren. Als je het dan goed schoonmaakt, geeft dat een beter gevoel en het is bovendien ook veel hygiënischer. Je kunt je wc grondig schoonmaken met behulp van onze handige tips!Wat heb je nodig?

Als je je wc grondig wilt schoonmaken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Schone, rubberen schoonmaakhandschoenen;
  • Vochtige spons;
  • Bleek of wc-reiniger;
  • Desinfecterend schoonmaakmiddel;
  • Wc-borstel.

Stappenplan wc grondig schoonmaken

Pak als eerste een paar schone, rubberen schoonmaakhandschoenen. Deze moeten waterdicht zijn, omdat wc’s een broeinest van bacteriën kunnen zijn. Tijdens dit proces moet je bij voorkeur je handen zo droog mogelijk houden.

Neem als eerste het toilet af met een vochtige spons. Het is raadzaam om de wc eerst af te nemen met warm water. Het kan dan intrekken en dat zorgt ervoor dat het vuil alvast een beetje losweekt. De buitenkant van het toilet kun je doorgaans wel schoonmaken met een spons, zonder hiervoor speciaal schoonmaakmiddel in huis te halen.

De binnenkant van de wc-pot kun je echter reinigen met bleek of een wc-reiniger. Spuit of dep wat schoonmaakmiddel langs de kanten van de pot. Ook kun je het onder de randen van de pot deppen. Dit is niet direct zichtbaar en wordt daarom ook vaak over het hoofd gezien.

De binnenkant van de pot kun je nu afnemen met een wc-borstel. Schrob er flink mee en zorg ervoor dat je je vooral concentreert op plekken met aanslag en vlekken. Hoe grondiger je borstel, hoe schoner de wc-pot wordt. Als je klaar bent, kun je de wc-pot doorspoelen. Blijf schrobben als je doorspoelt.

De rest van het toilet kun je nog schoonmaken met desinfecterend schoonmaakmiddel. De buitenkant van het toilet is nooit zo vies, maar heeft ook de nodige verzorging nodig. Met desinfecterend schoonmaakmiddel zorg je voor een prachtige glans. Besproei zowel de bovenkant als de onderkant met dit schoonmaakmiddel. Met een stoffen op papieren doekje kun de buitenkant afnemen.

Tot slot kun je de spoelknop nog schoonmaken. Iedere keer als je naar de wc gaat, raak je dit element aan. Maak het daarom goed schoon!

Vind jij dit ook een handig stappenplan? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.