Wanneer heb jij je wasmachine voor de laatste keer schoongemaakt? Sommige mensen doen dit met enige regelmaat, terwijl anderen dit nooit doen. Veel mensen denken dan ook: de wasmachine maakt toch schoon, dus waarom moet ik de wasmachine dan schoonmaken? Het klinkt misschien onlogisch, maar je moet je wasmachine misschien wel wekelijks schoonmaken. Gelukkig is dit een erg eenvoudige taak.Simpel

Heb je nog nooit je wasmachine schoongemaakt? Dan wordt dit nodig tijd. Veel mensen staan er niet bij stil dat dit moet en anderen vergeten dit simpelweg. Gelukkig hoef je dit huishoudelijke apparaat niet te demonteren. Je kunt de wasmachine namelijk erg eenvoudig schoonmaken. Het daadwerkelijke schoonmaken kost je maar weinig tijd.

Wat heb je nodig?

Voor het schoonmaken van je wasmachine heb je de volgende producten nodig:

  • 480 milliliter azijn;
  • 45 gram baking soda;
  • 60 milliliter water;
  • Een spons.

Hoe werkt het?

Voeg de baking soda en het water toe in een klein kommetje en mix dit goed door elkaar. Dit dient als een soort wasmiddel voor de wasmachine. Voeg het speciale wasmiddel toe in het laatje voor het wasmiddel en schenk eveneens azijn in de trommel. Stel de wasmachine vervolgens in op een normaal wasprogramma, maar kies wel voor het heetste water. Laat het huishoudapparaat vervolgens zijn werk doen. Als het programma afgelopen is gebruik je een spons om het overige vuil weg te vegen. Je zult merken dat je wasmachine weer als nieuw is.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.