Veel vrouwen gebruiken met enige regelmaat lippenstift. Helaas kan het voorkomen dat je een grote vlek achterlaat in je kleding. Je laat bijvoorbeeld je lippenstift vallen of je raakt per abuis een shirt aan van je partner met je lippenstift.Gelukkig is er manier hoe je de lippenstiftvlekken uit kleding kunt verwijderen. Je hebt er slechts twee producten voor nodig: alcohol en een wattenstaafje. Met deze twee artikelen kun jij de lippenstiftvlekken uit je kleding halen!

Een tip vooraf

Een tip vooraf: niet wrijven! Dat zal er alleen maar voor zorgen dat de lippenstift zich vastbijt, waardoor het nauwelijks nog te verwijderen is. In het ergste geval zal je dan zelfs je kleding moeten weggooien. Kijk daar dus mee uit.

Vlekken verwijderen met alcohol

Je kunt de lippenstiftvlekken gelukkig gemakkelijk verwijderen uit je kleding. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een beetje alcohol en een watje. Plaats een beetje alcohol op het watje en dep de vlek voorzichtig in. Ook hier moet je absoluut niet wrijven, omdat dit er ook alleen maar zal zorgen dat het vastbijt. Voorzicht deppen met het wattenstaafje is dus voldoende.

De lippenstick wordt rustig opgenomen in het watje. Ververs het watje met enige regelmaat voor een nieuw watje en gebruik hier wederom de alcohol. Ga hier net zolang mee door totdat de vlek is verdwenen. Het kledingstuk kan je vervolgens gewoon bij de reguliere was in stoppen. Als je dit proces doorloopt, zal je lippenstiftvlek uit de kleding worden verwijderd. Als het toch niet helemaal schoon is geworden, kun je eventueel nog wat vaseline op de plek smeren. Laat het dan even intrekken en doorloop vervolgens wederom het plan.

Ken jij ook mensen met die probleem? Deel dit artikel dan op social media met vrienden en familie. Zij zullen je eeuwig dankbaar zijn!