Zilvervisjes zijn kleine insecten van slechts een centimeter groot. De insecten zijn plat, hebben kleine pootjes en hebben aan het hoofdje twee grote ‘antennes’. Aan de achterkant zitten ook drie aanhangels. Je vindt de insecten vooral in nieuwbouwwoningen.Gelukkig kun je zilvervisjes bestrijden, want het is geen mooi gezicht in je woning.

Over het beestje

Het beestje is vliegensvlug en kan zich snel verplaatsen. Ze houden niet van licht en zijn vooral te vinden op warme en vochtige plekken. Je zult dus vooral overlast hebben van de insecten in het toilet, de badkamer of in de keuken. Echter kun je de beestjes ook onder de warme lakens aantreffen en dat is niet erg prettig.

De zilvervisjes eten graag zetmeelproducten, waaronder brood, aardappels of pasta’s. Omdat er ook vaak zetmeel in lijm verwerkt zit, zitten de insecten ook graag achter het behang of tussen de plinten.

Voorkomen?

De insecten zijn erg klein en gegarandeerd voorkomen is helaas niet mogelijk. Het is haast onmogelijk om de insecten te voorkomen. Je kunt de gaatjes zoveel mogelijk kitten, waardoor je minder kans hebt dat de zilvervisjes binnenkomen. Je merkt het al: helemaal voorkomen is niet mogelijk. Je zult daarom in enkele gevallen de zilvervisjes moeten bestrijden.

Hoe kun je zilvervisjes bestrijden?

Gelukkig hoef je geen dure professionele in te huren om het ongedierte te bestrijden. Je kunt namelijk gewoon een aardappel gebruiken! Halveer deze, hol de aardappel helemaal uit en leg het in een plastic zakje op de plaats waar je last hebt van het ongedierte. Eens per drie dagen kun je de aardappel vervangen met een nieuw. Je zult zien dat deze helemaal is verkleurd door de zilvervisjes. Herhaal dit proces totdat je er geen last meer van hebt.

Vind je dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen met vrienden en familie op social media.