Zilver en brons zijn erg kwetsbaar en daarom is het belangrijk dat je dit schoonmaakt met niet al te agressieve middelen. Je zult dus iets anders moeten gebruiken. Wat kun je het beste gebruiken om zilver mee te boenen? We vertellen het je graag. Waarschijnlijk heb je dit product al in huis staan.Ketchup

Het wondermiddeltje dat je nodig hebt is ketchup. Deze populaire saus heeft een hoge PH-waarde en kan gemakkelijk koolstof afbreken. Deze koolstof zorgt ervoor dat er vlekken ontstaan op het zilverwerk. Ketchup kan dit losweken en zodoende kan het verwijderd worden. Het belangrijkste voordeel van ketchup is dat dit geen sporen, krassen of vlekken achterlaat. Wel is het belangrijk dat je de saus op een goede manier inzet. Je mag de ketchup niet te lang laten zitten.

Geen vlekken

Het proces werkt erg eenvoudig. Smeer een dun laagje ketchup op het zilveren of bronzen object. Vervolgens kun je dit 5 tot 30 minuten laten zitten. Hoe lang je het laat zitten is afhankelijk van de staat van het product. Na het weken kun je de laag ketchup verwijderen met een tandenborstel. Spoel het artikel nadien nog even af om zodoende vlekjes te voorkomen. Je zult merken dat het weer mooi schoon is.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.