De douche is een plek in huis die niet altijd even schoon blijft. Dat is gek, want het is de plek waar je jezelf schoonmaakt.Regelmatig komen er kalkresten voor op de tegels of op de deuren van de douchecabine. Gelukkig is er een huisgemaakt middeltje dat je kunt maken om deze plekken te bestrijden. Je hebt hiervoor maar een aantal ingrediënten nodig.

Wat heb je nodig?

Voor dit huisgemaakte middeltje heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 225 ml afwasmiddel;
  • 225 ml warme azijn;
  • Een spuitfles.

Hoe maak je het?

Giet als eerste het afwasmiddel in een spuitfles. Vervolgens kun je azijn warm maken op het fornuis (of in de magnetron). Het azijn moet net warm genoeg zijn dat je je vinger er niet aan brandt. Giet het azijn bij het afwasmiddel in, in de spuitfles. Meng het geheel goed door de fles op en neer te schudden met je handen. Je moet niet te hard schudden, want dan krijg je namelijk een grote hoeveelheid schuim.

Schoonmaken

Je kunt je badkamer nu schoonmaken met het wondermiddeltje. Spuit de tegels of de douchedeur vol met een flinke laag van het huisgemaakte middeltje. Wrijf het vervolgens goed in op de kalkplekken en wacht een half uurtje. Na een half uurtje weken kun je het van de muren afspoelen met koud water. Dat is alles wat je hoeft te doen! Het resultaat is prachtig, want je hebt direct een schone douche.

Bekijk de video hieronder.

Vind jij dit ook een handige schoonmaaktip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.