Misschien weet je wel helemaal niet waar waterstofperoxide voor dient. Je kunt dit artikel kopen voor slechts 99 eurocent bij de Kruidvat en het wordt doorgaans gebruikt om kleine wondjes te ontsmetten. Ook wordt het gebruikt door tandartsen om mond- en tandvleesinfecties te voorkomen. Echter heeft het ook een ontsmettende werking voor verscheidene schoonmaakklusjes. Zo kun je onder andere de glazen laten blinken, maar ook kun je vette vlekken verwijderen. Daarmee is waterstofperoxide dus echt multifunctioneel. Voor een kleine investering kun je het goedje in huis halen en de volgende zaken kan je ermee reinigen.Glas schoonmaken

De glazen schoonmaken is geen leuke taak. Het perfect laten glanzen van de glazen is ook niet gemakkelijk. Gelukkig kun je nu alle vieze glazen, spiegels en zelfs het fornuis schoonmaken met dit wondermiddeltje. Je kunt namelijk een beetje van het goedje op het glas spuiten en het uitsmeren. Het verwijdert vuil en zorgt voor blinkend glas.

Koelkast schoonmaken

Zo nu en dan moet je de koelkast schoonmaken. Ook voor de koelkast kun je dit handige middeltje gebruiken. Het zorgt niet alleen voor glans, maar ook verwijdert het vuil en doodt het de bacteriën. Zo wordt je koelkast schoner dan ooit tevoren.

Oppervlaktes desinfecteren

Het keukenaanrecht is een broeiplek voor bacteriën. Als je een doekje overheen haalt blijven er vaak nog steeds bacteriën achter. Als je het reinigt met een scheutje waterstofperoxide zullen de bacteriën echter wel verdwijnen. Dat is dus een handige tip voor de volgende keer.

Fruit reinigen

Wil je graag blinkend fruit dat vrij is van chemicaliën en bacteriën? Ook daarvoor kun je waterstofperoxide gebruiken. Vanuit de productie zitten er chemicaliën en bacteriën op fruit en op groenten. Daarom is schoonmaken ook zo belangrijk. Dep het daarom eerst in de waterstofperoxide en spoel het nadien af met water. Je fruit en groenten zijn dan volledig gereinigd van bacteriën en pesticiden.

Ontvetten

Mix wat waterstofperoxide met baking soda en je hebt een ideale ontvetter! Je kunt met deze pasta onder andere vette pannen of fornuizen aanpakken. Dat werkt veel beter dan de dure ontvetters en is vanzelfsprekend ook nog eens veel goedkoper.

Schimmelbestrijding

Heb je last van schimmel in huis? Ook dan kan je waterstofperoxide gebruiken. Je kunt schimmel namelijk bestrijden door dit te sprayen op de schimmelvlekken. Het zorgt ervoor dat de groei stopt.

Toilet reinigen

Het toilet reinigen is geen leuke taak, maar moet zo nu en dan toch gebeuren. Waterstofperoxide heeft een sterke antifungale en antibacteriële werking en daarmee is je toilet schoner dan ooit tevoren. Ook zorgt het spul voor een mooie glans. Alle bacteriën verdwijnen en je wc glanst mooi. Wat wil je nog meer?

Vaatwasser reinigen

De vaatwasser is een van onze beste vrienden. Het doet immers de vaat voor ons! Toch is het ook belangrijk om de vaatwasser zelf zo af en toe te reinigen. Je kunt simpelweg een scheutje waterstofperoxide toevoegen aan het zeepcompartiment en je vaatwasser doet de rest.

Planten beschermen

Heb je een aantal mooie planten in je woning staan? Dan kun je je planten beschermen met behulp van waterstofperoxide. Insecten houden namelijk niet van de geur en zullen je planten dus uit de weg gaan.

Vlekkenverwijderaar

Waterstofperoxide kan vrijwel alle soorten vlekken verwijderen uit witte kleding. Het maakt niet uit wat voor vlekken: van wijnvlekken tot frisdrankvlekken. Ook bloedvlekken gaan er gemakkelijk uit. Giet een beetje waterstofperoxide over het shirt en laat het kort intrekken. Scrub de vlek er vervolgens uit en stop het shirt in de wasmachine.

Tandenborstel

Zo nu en dan moet je je tandenborstel omwisselen voor een nieuwe. Je kunt ook na een aantal weken een beetje waterstofperoxide toevoegen op de borstel. Ook dit doodt de bacteriën.

Verkoudheid tegengaan

Ben je verkouden en wil je hier graag weer snel vanaf zijn? Ook dan is waterstofperoxide je beste vriend. Je kunt namelijk waterstofperoxide mengen met dezelfde hoeveelheid water. Vervolgens kun je dit aan de binnenkant van je neusgaten smeren. Laat het mengsel vier minuutjes zitten en haal het vervolgens weg met behulp van een zakdoekje.

Vlekken op je huid tegengaan

Merk je dat je wat vlekken op je huid hebt? Dan kan waterstofperoxide dat verminderen. Breng wat wat het mengsel aan op de plekken met behulp van een wattenstaafje.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.