Het is ontzettend belangrijk om je beddengoed regelmatig te wassen. Iedereen weet natuurlijk wel dat het erg nodig is, maar toch vergeten veel mensen om dit met enige regelmaat te doen. Het is natuurlijk ook wel een gedoe, maar het is wel erg belangrijk om te doen. Als je geen droger in huis hebt, is het al helemaal een vervelend klusje. De lakens liggen dan maar weer ergens te drogen en vaak ook nog eens op een vervelende plek.Toch is het belangrijk om je beddengoed minimaal een keer per week te verschonen. Daar zijn namelijk vijf redenen voor.

1. Huidirritaties en eczeem

Zowel huidirritaties als eczeem is natuurlijk erg vervelend. Er zitten verscheidene bacteriën op je kussensloop en dat zorgt voor wrijving. Als je je beddengoed niet vaak genoeg verschoont, kun je last krijgen van zowel huidirritaties als eczeem. Als je crèmes gebruikt voor huidirritaties en eczeem, zullen deze ook snel in je kussensloop kunnen trekken. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig je bed verschoont: bij voorkeur eenmaal per week.

2. Slechte huid

Op je kussensloop zitten soms verscheidene bacteriën en dat kan zorgen voor de nodige irritaties. Oude huidcellen en talg komen van je huid op het kussen en daar slaap jij iedere dag weer op. Je kunt daardoor rode pukkels, mee-eters en droogheid krijgen. Daarom is het ook belangrijk dat je je gezicht reinigt voordat je op bed gaat. Dat geldt ook voor dames met make-up op. Heb je last van acne? Dan is het raadzaam om je kussensloop iedere dag te wisselen.

3. Bacteriën en schimmels

Op jaarbasis zweten mensen zo’n 100 liter per jaar. Dat vocht trekt in je beddengoed en matras. Als je je slaapkamer niet goed doorlucht, zal dat nog extremer werken. Zorg er daarom voor dat je je bed niet opmaakt in de ochtenduren. Het vocht kan dan namelijk nog een beetje verdampen. Er kunnen bovendien ook nog een schimmels groeien op die plekken. Hierdoor kan je weer last krijgen van voet- en huidschimmels. Als je samen met een partner slaapt, is het al helemaal raadzaam om het bed regelmatig te verschonen.

4. Allergieën

Ben je ergens allergisch voor? Dan is het belangrijk dat je je bed regelmatig wast. Als je allergisch bent voor huisstofmijt of stof, is het vooral erg belangrijk dat je je beddengoed regelmatig wast. Als je dit niet doet, zal je al gauw merken dat je allergie verergert.

5. Huisstofmijt

Warme en vochtige plekken worden gezien als de ideale leefomgeving voor huisstofmijt. Deze minibeestjes kun je niet met het blote oog zien en eten jouw huidschilfers op. Zorg er daarom voor dat je je lakens regelmatig het wast, zodat de diertjes zich niet kunnen vermenigvuldigen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.