Veel mensen hebben last van een wasmachine die muffig ruikt of stinkt. Deze geur wordt sterker als de wasmachinedeur een tijdje dicht heeft gezeten. De reden van deze geur is dat veel mensen tegenwoordig de was op 30 graden wassen. Hierdoor wordt de wasmachine niet heet genoeg, om al het vuil en vet op te lossen. Hierdoor blijven bepaalde vetresten achter. Gelukkig is dit op een makkelijke manier op te lossen!De meeste mensen denken dat een wasmachine er zelf voor zorgt dat hij schoon blijft. Maar omdat wasmiddel in de leidingen kan blijven zitten en kalk in de machine kan blijven zitten, is het belangrijk om de wasmachine regelmatig schoon te maken. Volg de tips hieronder om de wasmachine schoon te maken.

Soda of een vaatwasblokje lost veel op

Veel wasmachine-monteurs raden aan om ongeveer 1x per maand een was te draaien op 90 of 95 graden. Voeg vervolgens wat soda toe in de trommel, of leg er een vaatwasblokje in. Hierdoor lossen de vetresten die zijn blijven zitten in de wasmachine, op! Hierdoor voorkom je een stinkende was, en het zorgt ervoor dat de wasmachine langer mee gaat. De lagers gaan hierdoor namelijk langer mee.

Maak de binnenkant van de wasmachine schoon

Helpt het toevoegen van soda of een vaatwasblokje niet? Maak dan de binnenkant van de trommel goed schoon. Bekijk ook of er viezigheid in het filter zit. Hier kunnen namelijk zeepresten in blijven zitten. Ook hele vieze kleding kan ervoor zorgen dat het filter verstopt raakt. Een verstopt filter zorgt ervoor dat het vieze water niet afgevoerd kan worden. Hierdoor blijft het stinkende water in de wasmachine zitten.

Poeder wasmiddel in plaats van vloeibaar wasmiddel

Ruikt de was nu nog steeds duf? Overweeg dan om weer poeder wasmiddel te gebruiken. Het poeder lost namelijk wel op bij lage temperaturen, terwijl dit bij vloeibaar wasmiddel niet zo is. Hierdoor blijven er geen vetresten en andere resten achter. Maar geef het niet te snel op. Veel mensen laten hun wasmachine ongeveer 1x per maand met soda draaien om de geurtjes te doen verdwijnen. Als de wasmachine al redelijk oud is, kan het zijn dat je dit een paar keer moet proberen voordat de wasmachine weer lekker ruikt.