Eerder schreven we al een artikel over hoe je kalkaanslag van de douchekop verwijdert. Maar dit lost het probleem bij een glazen douchecabine nog niet op. Heb jij een glazen douchecabine, en zit daar regelmatig kalk op? Lees dan deze tips!Als de kalk weer op je douchecabine zit, zal het weer een flink karwei worden om dit allemaal te verwijderen. Na twee weken zal je eveneens merken dat de kalk wederom aanwezig is. Gelukkig is er een manier hoe je dit voor de volgende keer kunt voorkomen.

Kalkaanslag is een ontzettend vervelend. Het is hardnekkig en het gaat er niet zomaar af. Je douchecabine ziet er daarmee ontzettend dof uit. Dat wil je natuurlijk niet, want iedere dag douche je er natuurlijk wel!

Gelukkig kun je kalkaanslag voorkomen. Hiervoor heb je alleen WD40 en een pluisvrije doek nodig. Vervolgens ga je erg gemakkelijk aan de slag.

Zorg ervoor dat je douchecabine, zo goed als, vrij is van alle kalkaanslag. Zorg er vervolgens voor dat je WD40 aanbrengt op de plekken waar je kalkaanslag wilt voorkomen. Je kunt het nu simpelweg even laten inwerken, afspoelen en vervolgens simpelweg afdrogen met de pluisvrije doek. WD40 zorgt namelijk voor een vetlaagje, waardoor er een beschermend laagje ontstaat. Daardoor kun je kalkaanslag voorkomen. Immers: voorkomen is beter dan genezen!

Kende jij deze handige truc al? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie.