Het is natuurlijk wel zo prettig als je televisie lekker schoon is. Je kunt dan optimaal genieten van het beeld. Zo nu en dan je televisie een flinke schoonmaakbeurt geven is dus geen slecht idee. Het lijkt misschien een simpel klusje: je haalt er een doekje overheen. Toch blijkt dit niet zo eenvoudig. Probeer deze fouten de volgende keer te voorkomen.Vaatdoekje

Gebruik je een vaatdoekje om je televisie te reinigen? Daar kun je beter mee ophouden. Je kunt namelijk ook gebruikmaken van een microvezeldoekje. Deze doekjes zijn speciaal ontworpen om vuil van glazen, telefoons, schermen en cameralenzen af te vegen. Het laat bovendien geen strepen of krassen achter op je televisiescherm.

Vloeibare middelen

Vloeistoffen kunnen zorgen voor de nodige schade aan je schermen. Dat is vooral het geval bij lcd-, led- en Plasmaschermen. Als er dan ook nog eens ammoniak, alcohol of aceton in de vloeistoffen zijn verwerkt kan dat zorgen voor de nodige schade. Daarom is het raadzaam om je scherm te reinigen met een droge vezeldoek. Heb je toch te maken met hardnekkige vetten? Gebruik dan een speciaal reinigingsmiddel voor het schoonmaken van schermen.

Sprayen

Heb je schoonmaakmiddel nodig om het scherm te reinigen? Dan is het belangrijk dat je het schoonmaakmiddel niet rechtstreeks op je televisiescherm spuit. Ouderwetse televisies kunnen wel tegen een beetje water of Glassex, maar dat geldt niet voor moderne televisies. Spray het goedje daarom eerst op een microvezeldoek en haal het doekje vervolgens over het scherm heen. Als je ervoor kiest om het schoonmaakmiddel rechtstreeks op de televisie te spuiten loop je de kans dat het naar beneden drupt. Dat kan ervoor zorgen dat het scherm wordt beschadigd.

Afstandsbediening

De afstandsbediening verdient ook zo nu en dan een schoonmaakbeurt. Op de afstandsbediening komen namelijk veel bacteriën terecht. Zorg ervoor dat je desinfecterende schoonmaakdoekjes gebruikt om je afstandsbediening mee te reinigen. Wel is het belangrijk dat je de batterijen er eerst uithaalt. De vochtigheid van de doekjes kunnen de batterijen namelijk aantasten.

Speakers

De meeste televisies beschikken over ingebouwde speakers. Ook deze zullen moeten worden gereinigd tijdens de schoonmaakbeurt. Zorg ervoor dat je deze niet met een natte doek schoonmaakt, want de vloeistof kan dan namelijk naar binnen lekken. Dat kan weer zorgen voor de nodige beschadigingen. Je kunt daarom beter een stofdoek of een stofzuiger gebruiken en zodoende het vuil uit de speakers halen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.