De meeste mensen gebruiken de vaatwastabletten voor de vaatwasser. Dat is natuurlijk ook ontzettend logisch, maar wist je dat je deze tabletten nog voor veel meer doeleinden kunt gebruiken? Vaatwastabletten zijn namelijk ontzettend multifunctioneel.Frituurpan schoonmaken

De frituurpan schoonmaken is wellicht wel een van de meest vervelende klusjes in huis. Het overtollige vet aan de binnenkant van de pan laat vaak maar slecht los. Gelukkig kun je het probleem voor een groot gedeelte oplossen met behulp van een eenvoudig vaatwastablet. Haal het vet uit de frituurpan en voeg vervolgens warm water toe aan de pan. Zorg ervoor dat de pan voor circa drie vierde gevuld is. Voeg eveneens een vaatwastablet toe en zet je frituurpan aan op circa 90 graden Celsius. Tien minuutjes aan laten staan is vaak al voldoende. Spoel de pan vervolgens af met heet water. Het kan wel zijn dat er veel frituurlucht vrijkomt en daarom is het wel raadzaam om een raampje open te zetten.

Pannen schoonmaken

Heb je aangekoekte etensresten in je pannen zitten? Dan kun je een flinke laag water toevoegen aan de pan. Vervolgens kun je er een vaatwastablet in plaatsen. Plaats de pan op middelhoog vuur en je zult na een aantal minuten merken dat de aangekoekte plekken loskomen. Vervolgens kun je de pan schoonmaken met behulp van een spons of een afwasborstel.

Frisse geur

Je kunt een vaatwastablet ook gebruiken om zodoende een frisse geur te creëren. Nadat je gekookt hebt, kan er immers veel kooklucht blijven hangen. Daar kan je echter gemakkelijk vanaf komen met behulp van een vaatwastabletje. Vul een grote pan met een flinke laag water en plaats hier een vaatwastablet in. Zet het fornuis volgens aan op een laag standje. De geuren zullen snel uit je woning verdwijnen.

Bruine aanslag

Echte theeleuten kennen dit probleem als geen ander: de bruine aanslag dat achterblijft in theepotten en theeglazen. Als je deze met de hand afwast, krijg je de plekken er nauwelijks af. Gelukkig kun je hiervoor ook een vaatwastablet gebruiken. Voeg wat kokend water tezamen met het vaatwastabletje in de theepot. Laat het een uurtje inweken. Vervolgens kun je bruine aanslag er gemakkelijk afpoetsen.

Gele vlekken

Heb je een gele vlek in je favoriete T-shirt? Dan kun je daarvoor ook een vaatwastablet gebruiken. Je hoeft de vaatwastablet alleen maar toe te voegen aan de wasmachine. Bij een normaal wasprogramma zal je al merken dat alle nare plekken verdwenen zijn.

Vind jij dit ook handige schoonmaaktips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.