Strijken is niet de meest leuke taak. Je bergt de spullen dan natuurlijk ook het liefst weer zo snel mogelijk op. Echter kan het wel verstandig zijn om de onderkant van je strijkijzer regelmatig schoon te maken. De strijkbout kan namelijk bruinig worden en dat heeft geen positief effect op je kleding.Het schoonmaken van de strijkbout is echter een relatief eenvoudige taak. Stel deze taak echter niet uit: als je merkt dat het bruin wordt, is het belangrijk om direct in actie te komen.

Haal als eerste de tandpasta tevoorschijn. Een beetje witte pasta zal altijd goed doen. Smeer dit aan de onderkant en poets het voorzichtig uit met een klein sponsje. Je zult merken dat het binnen no time weer gaat glimmen. Het is wel belangrijk dat je de tandpasta voorzichtig uitsmeert. De gaatjes mogen namelijk niet verstopt raken.

Als alternatief kun je echter ook kiezen voor een kaars. Als je de strijkbout warm laat worden, kun je er vervolgens overheen gaan met een witte kaars. Met behulp van een keukenrol kun je vervolgens de vetresten eraf halen. Het kan zijn dat de resten niet in een keer verdwijnen. Je zult er dus wel een flink aantal keer overheen moeten.

Vind jij dit ook een handig artikel? Deel dit blogbericht dan op social media met vrienden en familie.