Vetdruppels en –vlekken verwijderen

Het kan de besten overkomen: je knoeit per abuis en dat zorgt voor vieze vlekken in je shirt. Ook wat vetdruppels van de frituurpan kunnen natuurlijk zorgen voor smerige plekken. Gelukkig is overal een oplossing voor, zo ook voor vetdruppels in je shirt.Waar moet je opletten?

Als je vetdruppels in je shirt krijgt, is het belangrijk dat je dit niet direct gaat uitwrijven. Dat zal er alleen maar voor zorgen dat het nog meer intrekt. Volg daarom de onderstaande tip en gebruik het wondermiddeltje, zoals hieronder staat beschreven. Dan verwijder jij de vetdruppels binnen no-time.

Welk wondermiddeltje moet je gebruiken?

Als je vetdruppels uit je shirt wilt verwijderen, kun je daarvoor afwasmiddel gebruiken. Afwasmiddel gebruik je normaal natuurlijk voor de vaat, maar ook hier is natuurlijk veel vet aanwezig. Denk maar eens aan de pan waar je een lekker stukje mals vlees in hebt bereid. Je kunt afwasmiddel daarom ook prima gebruiken voor je shirt.

Hoe ga je te werk?

Spuit gewoonweg een klein beetje afwasmiddel op een doekje. Dep vervolgens met dit doekje op de plekken waar vetdruppels zijn terechtgekomen. Het is belangrijk dat je het niet uitwrijft, omdat dit er alleen maar voor kan zorgen dat de plekken erger worden. Laat het gewoon eventjes intrekken. Na ongeveer een uur tijd kun je je shirt in de wasmachine stoppen. Was het net als anders, op dezelfde temperatuur. Voeg er echter geen andere kleding bij, maar alleen het vieze shirt. Na deze wasbeurt zal je merken dat alle vieze vetdruppels uit je shirt zijn verdwenen. Je kunt je shirt dus prima houden en binnenkort weer aantrekken. Geen nood dus.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie. Zij zullen vast ook erg blij zijn met deze handige tip.