Iedereen die wel eens een waterkoker gebruikt, kent het probleem van kalkaanslag wel. Als je het apparaat weer een aantal keren hebt gebruikt, zit het weer vol met kalk en het is moeilijk om het eruit te krijgen. Het is vaak ook een flinke klus en iedere keer weet je dat het weer terugkeert. Loont het dan wel om dit steeds weer schoon te maken? Gelukkig is er een handige truc. Hoe kun je waterkokeraanslag verwijderen? Je leest het in dit artikel! Het enige wat je nodig hebt is een beetje azijn.Stappenplan waterkokeraanslag verwijderen

Gelukkig is er een gemakkelijkere manier om je waterkoker aanslagvrij te maken. Volg hierbij het volgende stappenplan:

  1. Vul je waterkoker vol met water;
  2. Giet er een flinke portie azijn in;
  3. Zet je waterkoker vervolgens aan en je apparaat doet de rest!

Als je die stappenplan hebt gevolgd, zal je je apparaat nog wel flink moeten uitspoelen. Je kunt je waterkoker het beste wederom aanzetten met heet water. Dan weet je zeker dat ook alle resterende azijn eruit is. Je zult merken dat je waterkoker weer helemaal fris én kalk vrij is.

Alternatieve manier

Heb je geen azijn in huis en heb je ook geen zin om naar de supermarkt te gaan? Dan kun je ook nog een alternatieve manier kiezen. Plaats een handjevol rijst in de waterkoker en voeg hier lauw water bij. Schud het apparaat flink, zodat de kalk los komt. Spoel het apparaat vervolgens om en je zult merken dat je waterkoker kalk vrij is! Je hoeft je waterkoker in dit geval dus ook niet aan te zetten.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie! Ze zullen je ongetwijfeld dankbaar zijn voor het delen.