Hoe vaak stop jij de badmat in de wasmachine? En hoe vaak gebruik jij je handdoek eigenlijk? En vervang jij je de tandenborstel ook wel met enige regelmaat? In dit artikel lees je alles over de producten in je badkamer die je zo nu en dan kunt vervangen.Tandenborstel

Je tandenborstel vervangen? Dit kun je beter te vaak doen dan te weinig. Uit onderzoek van de Universiteit van Manchester is namelijk gebleken dat de gemiddelde tandenborstel zeven miljoen bacteriën bevat. Om die reden is het raadzaam om je tandenborstel eens per drie maanden te vervangen. Vaker vervangen mag natuurlijk ook.

Douche- of massagespons

Als je onder de douche staat, is het wel zo lekker om je even te schrobben. Daarvoor kun je onder andere een douche- of massagespons gebruiken. Ook een zogeheten loofah spons kan fijn zijn. Je voelt je altijd extra schoon als je dit hebt gebruikt. Keer op keer gebruiken wij zo’n dergelijke spons weer en steeds weer komen er dode huidcellen in. Om die reden is het dus ook raadzaam om dit regelmatig te vervangen: bij voorkeur eens per drie weken.

Badmatten

De bad- of wc-mat is niet bepaald fris meer na een aantal weken. Iedere week lopen we er immers met de voeten overheen. Het is daarom raadzaam om deze wekelijks in de wasmachine te stoppen. Sla een extra badmat in, zodat je nooit zonder badmat komt te zitten.

Make-upsponsjes en –kwasten

Als je make-up gebruikt, is het belangrijk dat je je sponsjes en kwasten met enige regelmaat reinigt. Op die manier kan dit vrij lang mee gaan. Doe je dit niet? Dan kun je erop rekenen dat er veel bacteriën in komen te zitten. Was je sponsjes daarom altijd als je je make-up gedaan hebt. Daarvoor kun je warm water gebruiken. Knijp het water er zoveel mogelijk weer uit. Met behulp van een milde make-upreiniger kun je ervoor zorgen dat je sponzen en kwasten weer helemaal schoon worden. Als je deze artikelen iedere keer na gebruik schoonmaakt, kunnen deze make-upartikelen wel zes maanden meegaan.

Handdoeken

Veel mensen gebruiken hun handdoek maar een keer en daar is ook zeker niets mis mee. Toch kun je je handdoek ook vaker gebruiken, zolang je dit maar goed laat drogen. Je kunt je handdoek namelijk zo’n drie tot vier keer gebruiken, voordat je deze bij de was stopt. Goed laten drogen is echter wel erg belangrijk. Dat scheelt je weer een aantal wasjes en het is ook nog eens duurzaam.

Douchegordijnen

De douchegordijnen worden door veel mensen overgeslagen. Toch is het belangrijk om ook deze gordijnen regelmatig te reinigen. Het gordijn is namelijk een ware bacteriebron, omdat het in de badkamer immers erg vochtig is. Was deze daarom eens per kwartaal en laat het ook goed drogen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.