Heb je gisteren met een microvezeldoek de boekenkast schoongemaakt, maar ligt er nu alweer een laagje stof op? Dan is dat natuurlijk wel erg vervelend. Echter zullen we er niet onderuit komen: met enige regelmaat moeten we ons huis schoonmaken. Gelukkig is er nu een manier hoe je het schoonmaken iets prettiger kunt maken. In dit artikel lees je diverse tips.Zet je Spotify-playlist maar aan

Alhoewel de eerste tip natuurlijk erg voor de hand liggend is, is het wel een goede tip. Zet simpelweg muziek aan. Kies voor muziek met een goede beat of kies gewoon je favoriete muziek. Via Spotify kan je gemakkelijk je eigen playlist aanmaken. Als je naar muziek luistert kan je brein zich hierop focussen. Je merkt dan niet eens meer dat je aan het schoonmaken bent en je hebt er ook veel meer lol in.

Maak er een spel van

Woon je samen met je partner en/of kinderen? Dan kan je de taken natuurlijk verdelen. Je kunt er ook een spelletje van maken. Schaf een groot bord aan en zet hier alle taken op. Schrijf erop hoeveel punten iemand voor een bepaalde taak krijgt. Zo kan je bijvoorbeeld een punt krijgen voor de was ophangen of twee punten voor de woonkamer schoonmaken. De puntenverdeling kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Wie aan het einde van de week de meeste punten heeft wint. Ook de prijs kan je natuurlijk zelf bepalen. Dat kan een cadeautje zijn of diegene mag kiezen wat er wordt gegeten op zondag.

Bespreek het met je kinderen

Kinderen vinden schoonmaken vaak geen prettige taak net zoals jij dat ook geen leuk klusje vindt. Sommige kinderen snappen ook niet waarom er zo vaak gestofzuigd wordt. Als je dit bespreekbaar maakt zullen kinderen die beter snappen. Je kunt er ook een spelletje of een wedstrijdje van maken, zoals omschreven in bovenstaand voorbeeld. Op die manier zullen je kinderen je ook graag even willen helpen.

Bellen met een vriend(in)

Schoonmaken is bijzonder tijdrovend. Tijdens dit proces had je ook lekker iets anders kunnen doen, zoals bellen met een vriend of vriendin. We hebben echter een nieuwtje voor je: je kunt ook gewoonweg lekker bellen en schoonmaken tegelijkertijd. Stop de smartphone in je broekzak en koppel hier een draadloze headset aan. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Airpods van Apple. Het dient echter wel een schoonmaakklusje te zijn waar je weinig lawaai bij maakt. Stofzuigen en bellen is vaak geen goede combinatie.

Geef jezelf een beloning

Schoonmaken zal niet direct leuker worden door deze tip, maar je kunt jezelf wel motiveren. Geef jezelf een beloning nadat je je woning hebt schoongemaakt. Maak jij iedere zaterdag je huis schoon? Dan mag je echt wel een gebakje of een patatje eten. Je kunt jezelf prima eens verwennen.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.