De badkamer schoonmaken is een taak die niet veel mensen erg leuk vinden. Er is veel vocht in deze ruimte en dat zorgt er ook voor dat er schimmels voorkomen. Je begint dan ook met schoonmaken en niet veel later merk je al weer dat er nieuwe schimmels zijn. Het klinkt als een eindeloos proces dat zich steeds maar blijft herhalen.Gelukkig is er manier om de voegen in je badkamer schimmelvrij te houden. In dit artikel lees je hoe je de voegen in je badkamer schimmel vrij te houden.

Wat heb je nodig?

Als je de voegen in je badkamer schimmelvrij wilt houden, heb je slechts één product nodig! Het enige wat je namelijk nodig hebt, is een kaars. Je kunt met deze kaars langs de witte voegen gaan in de badkamer. Dat zorgt voor een soort waxlaagje over de voegen. Het kaarsvet zorgt ervoor dat de witte voegen worden beschermd tegen vuil en vocht. Daardoor heb je veel minder snel last van vieze schimmels.

Bestaande schimmel verwijderen

Zit je badkamer al vol met nare schimmels en wil je deze verwijderen? Meng dan een beetje chloor met water en giet dit een plantenspuit. Spray met het mengsel over de schimmelplekken en laat het minstens een half uur intrekken. Na een half uur zal je merken dat de schimmel al min of meer verdwenen is. Optioneel kun je met een doekje nog de resterende plekken weghalen. Vervolgens kun je nog weer met de kaars langs de voegen gaan.

Zo hou jij de voegen in je badkamer schimmelvrij en kun je weer met een gerust hart douchen. Niets is viezer dan de nare schimmels op de plek waar jij je iedere dag wast en je tanden poetst!

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie. Je vrienden zullen je eeuwig dankbaar zijn!