De meeste mensen zullen wodka kopen om dit zelf te consumeren. Vooral in Oost-Europa en Rusland is het drankje erg populair. Misschien heb jij er ook wel een flesje van in huis staan. Je kunt dit natuurlijk opdrinken, maar je kunt het drankje ook gebruiken voor diverse huishoudelijke taken. Wodka is daar namelijk ook een fantastisch middel voor. Hieronder volgt een handig overzicht waar je wodka allemaal voor kunt gebruiken in het huishouden.Verwijder vieze geuren uit textiel

Je kunt het niet altijd voorkomen: er komen vieze geuren in je kleding of handdoeken. Na verloop van tijd kan het simpelweg muf gaan ruiken. Gelukkig kun je nu gemakkelijk van de nare geuren afkomen: schenk zo’n 80 milliliter wodka samen met een scheutje wasmiddel in de wasmachine. Vervolgens kun je een normaal wasprogramma instellen. Je zult merken dat nare geuren zijn verdwenen.

Vers gesneden bloemen blijven langer mooi

Wodka heeft antibacteriële eigenschappen omdat er simpelweg alcohol in zit. Als je een klein beetje wodka toevoegt, circa een theelepel per liter water, zullen de bacteriën die zich rond de vaas en op de stengels opbouwen het niet overleven. Zo blijven je rozen dus langer mooi.

Kalmeren van allergische reacties van gifsumak

Het is erg leuk om een boswandeling te maken. Helaas kom je dan ook weleens gifsumak tegen. Deze plant is een van de meest giftige planten in Nederland. Als je met de plant in aanraking komt is het belangrijk dat je direct actie onderneemt. Giet zo snel mogelijk een beetje wodka over de plek. Daarmee kun je de jeukende irritaties zoveel mogelijk voorkomen.

Verbeterde geurstokjes in huis

Heb je eigengemaakte geurstokjes in huis? Dan kun je deze nu een boost geven door circa 60 milliliter wodka toe te voegen aan een etherische olie naar keuze. Door dit te voegen behouden de door jou gekozen etherische oliën langer hun geur. Je kunt dus langer genieten van de heerlijke geur in huis.

Ingrediënt voor zelfgemaakte extracten

De meeste recepten voor zelfgemaakte extracten vereisen bourbons of whisky’s. Echter kun je hier ook wodka voor gebruiken. Wodka zorgt voor een veel beter smaakprofiel. Wil je graag een eigen vanille-, mint- of citroenextract maken? Gebruik dan wodka!

Wodka laat glazen oppervlakten glanzen

Wil je de ramen eens écht goed schoon krijgen? Dan kun je wodka gebruiken. Wodka is hét geheime ingrediënt voor glanzende glazen. Combineer 240 milliliter met 60 milliliter azijn en een halve theelepel vloeibare zeep. Je zult merken dat de ramen, en andere glazen oppervlakten, glanzen als nooit tevoren.

Het houdt de adem fris

Heb je geen pepermuntjes in huis, maar wil je wel graag weer een frisse adem? Geloof het of niet, maar ook hier kun je wodka voor gebruiken! Meng 240 milliliter wodka met 9 eetlepels kaneelpoeder en je hebt een eigen mondwater ontwikkeld! Hou je zelfgemaakte mondwater wel uit de buurt van kinderen.

Vind jij dit ook handige huishoudelijke tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.