Mensen zijn steeds meer bezig met het scheiden van afval. Papier en plastic wordt gescheiden, de flessen worden apart ingeleverd, glas wordt in de glasbak gestopt en groenteresten gooit men in de groene bak. Overig afval komt in de zwarte bak. Vanwege het scheiden van afval, betekent dit ook dat de gewone afvalbak minder snel vol raakt. Dat kan er ook voor zorgen dat dit sneller gaat stinken én dat wil je natuurlijk niet.Wattenbolletje

Het is raadzaam om je prullenbak regelmatig te voorzien van een beetje baksoda. Toch vergeten veel mensen dit. Wil je graag een snelle oplossing die je niet zomaar vergeet? Dan kun je kiezen voor een wattenbolletje. Dip een wattenbolletje in etherische olie en stop deze in je prullenbak. Laat deze naar de bodem afzakken voordat je de afvalzak in je prullenbak stopt.

Wondermiddel

Het watje met olie gaat de stank tegen. Je hoeft het watje maar eens per twee weken te vervangen, dus je hoeft er ook niet steeds aan te denken. Bovendien heb je ook nog eens keuze uit verschillende oliën. De belangrijkste zijn als volgt:

  • Lemongrass olie gaat de stank van je afvalbak tegen;
  • Tea Tree olie en citrusolie gaan het verspreiden van bacteriën tegen;
  • Muntolie schrikt knaagdieren af en is daarmee ideaal voor vuilnisbakken die buitenstaan;
  • Neemolie houdt insecten op afstand.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.