Een snijplank schoonmaken is misschien geen leuke taak. Bij de Ikea koop je tegenwoordig een snijplank voor enkele euro’s, dus wellicht ben je ook wel geneigd om gewoon een nieuwe te kopen. Toch hoeft dat niet, want met behulp van deze eenvoudige truc kun je namelijk bijzonder gemakkelijk een snijplank schoonmaken.Citroenen

Citroenen zijn bijzonder handig. Daarmee kun je namelijk de vieze geur uit je snijplank halen. Als je een plastic snijplank hebt, zullen de nare geuren er niet zo snel intrekken. Heb je echter een houten snijplank? Dan heb je daar vaak wel iets sneller last van. Knoflook- en uiengeur kan dan vrij hardnekkig zijn. Snijd daarom een citroen open en wrijf deze met de opengesneden kant over de snijplank. Binnen een mum van tijd is de vieze geur verdwenen.

Baking soda

Baking soda is echt een wondermiddeltje. Je kunt het voor talloze dingen gebruiken. Zo kun je er dus ook je snijplank mee schoonmaken. Scrub de snijplank met een theelepel baking soda en je zult merken dat je snijplank langer mooi blijft. Ook worden alle vuiltjes ervan afgewerkt. Spoel de plank nadien wel goed af met heet water.

Zout

Is je snijplank inmiddels een beetje dof geworden? Zorg er dan voor dat je wat zout gebruikt. Dat zorgt er namelijk voor dat de snijplank weer lichter wordt. Los wat zout op in water een drenk daar in theedoek in. Vervolgens kun je de theedoek gebruiken om de plank schoon te maken.

Vind jij dit ook handige (schoonmaak)tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.