Schimmel kan helaas voorkomen in een huis. Als je op zoek gaat naar een nieuw huis of appartement, komt dit vooral wel eens vaak voor. Ook in slecht onderhouden vakantiehuizen kan schimmel voorkomen. Het ziet er niet alleen vies uit, maar het is ook nog eens erg slecht voor je gezondheid. Gelukkig is er een spray tegen schimmel.Zelfgemaakte spray tegen schimmel

Als je zelf schimmels wilt bestrijden, kun je een duur product in de winkel kopen. Echter kun je er ook een zelfgemaakte spray tegen schimmel gebruiken. Je hebt hiervoor maar één product nodig: tea tree olie. Deze oliën worden uit de Melaleuca Alternifoli plant getrokken. Oorspronkelijk komt deze plant uit Australië, maar het wordt wereldwijd gebruikt om schimmels mee te op te lossen. Het werkt hier namelijk perfect tegen. Het volstaat overigens ook als behandeling voor snijwonden, brandwonden en andere verwondingen.

Hoe kun je deze spray maken?

Als je deze spray tegen schimmel wilt maken, heb je de volgende spullen nodig: een spuitfles, twee theelepels tea tree olie en twee kopjes water. Dat is alles! Je kunt de spray vervolgens eenvoudig maken. Je hoeft dan geen duur product in de winkel aan te schaffen.

Het mengsel klaarmaken

Voeg als eerste de olie toe aan twee kopjes water. Meng het geheel goed door elkaar en plaats het mengsel vervolgens in de spuitfles. Je kunt het mengsel nu overal gebruiken. Spuit het op de plekken waar je schimmel aantreft. Laat het vervolgens intrekken en gebruik vervolgens een handdoek om het af te drogen. Herhaal dit proces drie tot vijf dagen en je zult merken dat je woning binnenkort weer schimmelvrij is. Het resultaat is prachtig en het werkt gegarandeerd.

Vind je dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen met vrienden en familie op social media.