De rode wijnvlekken verwijderen

Na een avondje borrelen en/of tafelen kan het altijd voorkomen dat er een rode wijnvlek in een tafelkleed komt. Ook in je kleding kan natuurlijk per abuis een vlek komen. Geen paniek, want er is een manier hoe je rode wijnvlekken kunt oplossen.Wat heb je nodig?

Om rode wijnvlekken te kunnen oplossen heb je de volgende artikelen nodig:

  • Een paar eetlepels zout;
  • Schone doek;
  • Kokend water;
  • Eventueel een kom en een elastiek.

Zo ga je te werk

Rode wijnvlekken oplossen is eenvoudiger dan je denkt, zolang je de volgende actiepunten maar goed uitvoert.

Dep als eerste met een schone, vochtige doek de overtollige wijn weg. Het is belangrijk dat je dept en niet wrijft. Als je wrijft, zal de vlek alleen maar erger worden.

Trek vervolgens het oppervlak, waar de vlek in zit, strak. Het kan handig zijn om hier een kom en elastiek bij te gebruiken. Zo blijft het oppervlak goed strak.

Strooi nu veel zout over de vlek heen. Je hoeft niet zuinig aan te doen! Gebruik liever te veel dan te weinig. Hoe sneller je na het morsen van de wijn met zout strooit, hoe beter het ook werkt.

Giet vervolgens kokend water over de plek. Houd de waterkoker bij voorkeur 20 cm boven de plek, zodat het water meer kracht heeft om weg te spoelen. Houd wel rekening met gesputter, dus wees voorzichtig en bewaar afstand.

Tot slot kun je het kledingstuk of tafelkleed nog in de wasmachine stoppen. Was het op een hoge temperatuur. Je wijnvlek verdwijnt vervolgens als sneeuw voor de zon. Niemand zal weten dat er ooit een wijnvlek in heeft gezeten.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie. De rode wijndrinkers onder hen zullen je dankbaar zijn!