Iedereen kent het gevoel wel: slapen onder lekkere lakens die net zijn gewassen. Een laken kun je gemakkelijk in de wasmachine stoppen. Je voegt er wat wasmiddel en wasverzachter bij en het is weer heerlijk fris. Alhoewel men wel vaak het dekbed verschoont, verschoont men vrijwel nooit het matras.Je ligt dus in principe niet in een schoon bed, want dit onderdeel is nog steeds niet gereinigd. Gelukkig is er een manier om dit te doen. Je leest het in dit artikel: zo maak je je matras schoon.

Wat zit er in een vies matras?

Schrik niet, maar een volwassen mens verliest dagelijks miljoenen huidcellen. Je verliest er namelijk anderhalf miljoen per uur! Gemiddeld slaap je acht uur, dus je kunt eens nagaan hoeveel van die huidcellen je tijdens een nachtje slapen verliest. Dat klinkt niet erg lekker en dat is het ook niet. Daarom is het raadzaam om ook met enige regelmaat je matrassen te verschonen.

Als je allergisch bent voor huisstofmijt, is het raadzaam om je matrassen met enige regelmaat te verschonen. Huidcellen zijn namelijk de ultieme lekkernij voor huisstofmijt. Als jij wakker wordt en je hebt last van je ogen of je hebt een jeukende neus, kan het best zijn dat die vervelende beestjes jou hebben lastig gevallen tijdens je verdiende nachtrust.

Je matras wordt steeds zwaarder

Je matras zal door de loop der jaren steeds zwaarder worden. Dat is niet zomaar, want er komt namelijk veel rommel in het matras terecht. Wellicht raad je het al: huidcellen, bacteriën en schimmels. Ook bacteriën en huisstofmijt komen in je matrassen terecht. In tien jaar tijd kan dat zelfs het gewicht van je matras verdubbelen. Gelukkig kun je het reinigen.

Hoe maak je je matras schoon?

Pak als eerste de stofzuiger erbij en zuig je matras flink schoon. Dat zorgt ervoor dat al het stof en viezigheid dat bovenop je matras ligt weggaat. Gebruik hiervoor de zuigmond van je stofzuiger en zorg ervoor dat deze ook goed schoon is. Als je daarmee klaar bent, kun je baking soda pakken. Dit artikel kun je kopen bij vrijwel iedere willekeurige supermarkt. Laat het goedje intrekken op je matrassen. Strooi een flinke hoeveelheid. Pak de stofzuiger er na 30 minuten weer bij en zuig de baking soda weer op. De vlekken kun je vervolgens verwijderen met en vochtig doekje. Je kunt nu weer een mengsel van baking soda op je matrassen smeren. Laat het wederom 30 minuten intrekken en dep het vervolgens af met een koud doekje. Je zult direct resultaat zien én merken!

Vond je dit ook een leuk artikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen met vrienden en familie op social media.