Het combineren van schoonmaakmiddelen en –producten lijkt soms handig, maar het kan soms ook gevaarlijke situaties opleveren. Daarom is het belangrijk om bepaalde schoonmaakmiddelen nooit door elkaar heen te mengen.Als je een schoonmaakklusje snel wilt afronden, zou het handig kunnen zijn als je bepaalde schoonmaakmiddelen tegelijkertijd zou gebruiken. Dat kan natuurlijk zorgen voor een bijzonder schoon resultaat, omdat je krachten van verschillende middelen simpelweg met elkaar combineert. Vaak gaat dat natuurlijk goed, maar met bepaalde schoonmaakmiddelen moet je dat absoluut nooit doen.

Je weet namelijk niet altijd hoe bepaalde stoffen op elkaar reageren. Bepaalde brouwsels kunnen zorgen voor een chemische reactie en daar sta je natuurlijk niet op te wachten. Het kan onder andere zorgen voor brandwonden, maar soms zelfs voor explosies. Dat kan niet alleen gevaarlijk zijn voor jouw eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van anderen in huis. Voeg de volgende schoonmaakmiddelen daarom ook nooit bij elkaar!

Twee verschillende soorten ontstoppers

Als je twee verschillende soorten ontstoppers met elkaar mengt, kan dat zorgen voor een chemische reactie. Meng daarom nooit twee verschillende ontstoppers met elkaar!

Waterstofperoxide en schoonmaakazijn

Als je schoonmaakazijn en waterstofperoxide met elkaar mengt, kan dat zorgen voor een groot risico. Als afzonderlijke middelen werken deze prima, maar gemengd kan dit zorgen voor grote problemen. Dit kan onder andere zorgen voor chemische brandwonden. Meng dit dus nooit met elkaar.

Ammoniak en bleek

Als je ammoniak en bleek met elkaar mengt, kan dat zorgen voor een giftig gas. Dit noemt men ook wel ‘chloramine’ en daar kan je knap beroerd van worden. Vermijd het dus om deze twee spullen door elkaar heen te mengen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.