Een wasmachine is een prijzig apparaat dat in vrijwel ieder huishouden staat. De moderne wasmachines hebben relatief weinig onderhoud nodig en gaan soms wel langer dan tien jaar mee. Door je wasmachine af en toe reinigen, kan het elektronische apparaat veel langer mee. Daarnaast krijg je ook een schonere was en bespaar je energie. Je wasmachine ontkalken is daarom ook raadzaam om zo nu en dan te doen.Waarom wasmachine ontkalken?

Iedereen wil natuurlijk dat hun was zo schoon mogelijk uit de wasmachine komt. Als er nare luchtjes aan de was zit, is dat natuurlijk erg vervelend. Ook kan het voorkomen dat er bruine vlekjes op je kleding komt. Je kunt deze problemen voorkomen door op tijd je wasmachine schoon te maken. Daarnaast kun je voorkomen dat je wasmachine voortijdig defect raakt.

Oorzaak vieze geurtjes

De vieze geurtjes zijn gemakkelijk te verklaren. Het is een combinatie van vloeibare zeep en het wassen op te lage temperaturen. Het apparaat wordt dan niet heet genoeg, waardoor er vetten achterblijven in de wasmachine. Hieronder lees je dan ook een aantal tips over het ontkalken van je wasmachine.

Hoe ga je te werk?

Het is raadzaam om het apparaat eens te laten draaien op 95 graden. Je kunt dit proces om de 15 á 20 wasbeurten herhalen. Plaats er geen was in, maar plaats een handjevol soda of een vaattablet via het deurtje in het apparaat. Dit zorgt ervoor dat de narigheid uit de wasmachine trekt, waardoor het apparaat weer fris ruikt. Het is ook raadzaam om de deur van je wasmachine open te houden op het moment dat er geen was in het apparaat zit. Het apparaat kan dan luchten, waardoor je geen schimmels op de rubbers krijgt. De wasmachine zal dan ook minder snel gaan stinken. Veel mensen gebruiken ook schoonmaakazijn om hun apparaat te reinigen, maar dit is geen aanrader. De rubbers van je wasmachine kunnen namelijk aangetast worden door de azijn.