Droogtrommeldoekjes zijn inmiddels al een aantal keren slecht in het nieuws gekomen. Het schijnt namelijk dat deze doekjes helemaal niet goed zijn voor je gezondheid. Vermoedelijk zijn de doekjes zelfs giftig en dat is natuurlijk iets waar je niet aan moet denken. De doekjes bevatten verscheidene parfum en chemicaliën en dat is allesbehalve positief.De doekjes kunnen je kleding namelijk verschillende giftige stoffen meegeven en dat is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen. Hoe kun je dit voorkomen? Door de droogtrommeldoekjes simpelweg niet meer te gebruiken! De volgende giftige stoffen kunnen voortkomen uit de droogtrommeldoekjes:

Terpineol

Teripineol is een chemische verbinding die hoofdpijn, ademhalingsproblemen en spierverlies kunnen veroorzaken.

Benzylacetaat

Benzylacetaat heeft een chemische link met kanker. Als je jezelf hier te veel aan blootstelt, kan dit leiden tot duizeligheid, rode ogen, een droge huid en tot slot verwarring.

Benzylalcohol

Benzylalcohol kan je zenuwstelsel beschadigen en ook kunnen je luchtwegen geïrriteerd raken. Dat is dus ook zeker iets waar je niet mee in contact wilt komen.

Kamfer

Kamfer komt voort uit de olie van een pijnboom. Als je hiermee in contact komt, zal je hartslag enorm kunnen gaan stijgen. Ook vermindert je eetlust en kan je adem onderdrukt worden.

Chloroform

Chloroform is een stof die veelal wordt gebruikt in droogtrommeldoekjes. De stof kan zorgen voor ademhalingsproblemen, oogirritatie en eveneens een pijnlijke huid. Je lichaam neemt dit snel op en daarom kun je dit maar beter vermijden.

Ethylacetaat

Ethylacetaat is een chemische stof en zit in de meeste wasverzachters. Deze stof staat echter op de lijst van EPA ‘meest giftige stoffen’. Je kunt er daarom maar beter niet mee in contact komen. Als je hier te lang mee in contact komt, kan er irritatie in de keel, oren en neus ontstaan.

Dichloorbenzeen

Dichloorbenzeen is een stof welke wordt gevonden in de pesticiden. Het kan onder andere zorgen voor irritaties aan je keel, ogen of huid.

Droog jij je kleding altijd met droogtrommeldoekjes? Dan kunnen de bovenstaande stoffen terechtkomen in je kledingstukken. Je wordt op die manier ook iedere dag blootgesteld aan deze giftige stoffen. Je kunt dit dus voorkomen door simpelweg geen droogtrommeldoekjes te gebruiken!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.