De vaatwasser is een ontzettend handig apparaat. Ontzettend veel Nederlanders hebben dan ook een exemplaar in huis. Je hoeft de vaat niet meer met de hand te wassen en dat bespaart je ontzettend veel werk. Kan je je vaatwasser echter wel helemaal volproppen? En maakt je vaatwasser de vaat net zo goed schoon op het ecoprogramma? In dit artikel vertellen we jou daar graag meer over.Kan je de vaatwasser helemaal volproppen?

Het is niet verstandig om het bovenste rekje helemaal vol te proppen met vieze vaat. Heb je veel glazen die je allemaal wilt wassen? Dan kan je dat wel gewoon toevoegen. Echter is het niet raadzaam om ook allerlei borden in de bovenste rij te stoppen. De sproeiarm moet namelijk wel vrij kunnen bewegen.

Werkt het ecoprogramma net zo goed?

Werkt het ecoprogramma net zo goed als een normaal programma? Jazeker. Je vaat zal er net zo schoon uitkomen. Echter werkt het ecoprogramma met minder water en met minder energie. Helaas duurt het ecoprogramma vaak iets langer. Je kunt dit programma dus prima in de nachtelijke uren gebruiken. Je zult er dan immers niets van merken.

Is het raadzaam om de vaatwasser een beetje open te zetten na het wasprogramma?

Dat is correct. Je kunt de deur van je vaatwasser op een kiertje zetten als het programma klaar is. Zo kan het vocht ontsnappen uit de vaatwasser en zal je vaat sneller drogen. Je kunt het dan weer sneller opruimen.

Moet ik de vaatwasser ook schoonmaken?

Je zult misschien denken: de vaatwasser is toch een schoonmaakapparaat, dus dit hoef ik toch niet zelf schoon te maken? Niets is minder waar, want je zult je vaatwasser wel degelijks schoon moeten maken. Etensrestjes en vocht kunnen namelijk achterblijven in de vaatwasser. Dat kan zorgen voor bacteriën en schimmels. De vaatwasser schoonmaken is daarom ook erg raadzaam.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.