De vloer schoonmaken is geen leuk klusje. Het is vaak veel werk en bovendien krijg je de vloer nooit helemaal school zoals jij dat graag wilt. Tot vandaag. Met behulp van onze tips kan je je vloer namelijk reinigen als nooit tevoren. Dit zijn de gemakkelijkste en veiligste manieren om vloeren te reinigen. Voor vrijwel ieder type vloer hebben we een manier omschreven. Het is voordelig, iedereen heeft het in huis en het is erg eenvoudig.Natuursteen

Als je beschikt over een natuurstenen vloer is het gebruik van zure producten natuurlijk geen aanrader. Azijn, bleek en ammoniak kan je om die reden daarom beter niet gebruiken. Je kunt het beste kiezen voor een neutraal schoonmaakmiddel. De mineralen blijven zodoende in de stenen zitten. Voor onverharde stenen kan je gebruikmaken van een microfiber doekje en warm water. Ook kan je een stoomapparaat gebruiken indien je een erg smerige vloer hebt. Chemicaliën gebruiken is echter een no-go!

Vinyl

Veel keukens en badkamers beschikken over een vinylvloer. Voor dit type vloer kan je een mengsel maken van ¼ kopje azijn, een druppel afwasmiddel en warm water. Meng het goed door elkaar en gebruik een spuitfles om het goedje op de vloer te spuiten. Veeg het vervolgens schoon met een microfiber doekje. Is een diepere reiniging gewenst? Dan kan je kiezen voor een stoombeurtje. De stoom zorgt ervoor dat de vlekken en bacteriën verdwijnen.

Linoleum

Vinylvloeren zijn vrijwel onverwoestbaar, maar dat geldt niet voor linoleum. Dit is erg kwetsbaar en heeft daar extra zorg en aandacht nodig. Ook linoleum zit vol met mineralen en daarom kan je dezelfde schoonmaakmethode toepassen als bij natuurstenen. De vloer wordt vrijwel direct weer droog. Voelt het nog plakkerig aan? Herhaal het proces dan nogmaals. Kies dus voor neutraal schoonmaakmiddel en dus niet voor chemicaliën.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.