Niemand vindt het natuurlijk fijn om het huis op te ruimen. Vaak geeft het wel een voldaan gevoel als je je woning eenmaal opgeruimd hebt, maar het proces ernaar toe is natuurlijk minder leuk.Toch ben je er al snel uren aan kwijt en die tijd kun je natuurlijk wel beter investeren. Hoe zorg je er nu voor dat je je woning simpelweg netjes houdt? Als je deze zeven gewoonten aanhoudt, zal je merken dat je je woning keurig netjes houdt. Dit kost je slechts twee minuten per dag en het scheelt je veel ellende.

Schoonmaakspullen

Zorg ervoor dat je iedere dag de juiste schoonsmaakspullen voor handen hebt. Zet daarom niet alle schoonmaakmiddelen in een kast, maar zorg ervoor dat je standaard een spuitfles en allesreiniger klaar hebt staan. Ook de gootsteenreiniger mag je natuurlijk in het kastje zetten onder de gootsteen. De badkamerreiniger? Zet die vooral ook in de badkamer neer. Zo ben je sneller geneigd om er snel een doekje overheen te halen. Je hoeft immers niet eerst naar een bepaalde kast te lopen voor de nodige schoonmaakmiddelen. Een efficiënte plek kiezen is dus erg belangrijk.

Schoenen

Zorg ervoor dat iedereen zijn of haar schoenen uitdoet als hij of zij binnenkomt. Vervolgens is het belangrijk dat de schoenen op een vaste plek staan. Dat scheelt al veel vuil en rommel in huis. Stofzuig de plek van binnenkomst om de dag, omdat hier namelijk het meeste stof en vuil achterblijft. Als je dit opzuigt, zorg je er alleen maar voor dat het zich niet verder in je woning verspreidt.

Lege handen

Je hoort het weleens: ‘nooit met lege handen lopen’. Als je jezelf van kamer naar kamer beweegt, is het belangrijk dat je wat spullen meeneemt die niet thuishoren in een bepaalde ruimte. Daarmee voorkom je simpelweg dat het rommelig wordt. Zet het direct weer op de juiste plaats.

Post

Zorg ervoor dat je de post niet laat rondslingeren. Leg de post direct op de juiste plaats. Reclame en andere post die je niet nodig hebt kun je direct bij het oud papier stoppen. Rekeningen en facturen kun je op het bureau leggen of in een speciaal bakje.

Koken

Koken is natuurlijk erg leuk. Opeten is zelfs nog leuker dan het koken zelf. Het nadeel is echter dat het vaak ook veel afwas oplevert. Tijdens het koken kun je echter alvast bepaalde spullen afwassen of alvast in de vaatwasser stoppen. Op die manier heb je er na het eten minder veel werk van.

Koelkast

Probeer in de gaten te houden wat je allemaal in je koelkast hebt. Daarmee voorkom je dat je bepaalde etenswaren moet weggooien omdat deze over datum zijn. Op die manier hoef je ook weer minder vaak naar de supermarkt. Bovendien bespaar je daar ook nog eens geld mee.

Hang de handdoeken op

Gebruik jij je handdoeken vaker dan een keer? Zorg er dan voor dat je je handdoeken ophangt. Als je handdoeken namelijk nat blijven, is dit echt een bron van bacteriën. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.