De wasmachine schoonmaken klinkt voor sommige mensen een beetje vreemd in de oren. Immers maak deze machine zichzelf toch schoon? Natuurlijk maakt het je kleding schoon, maar toch is het ook belangrijk om het apparaat met enige regelmaat te reinigen. Je wasmachine heeft simpelweg ook een schoonmaakbeurt nodig.Als je je wasmachine niet schoonmaakt, kan dat zorgen voor stinkende was. Er ontstaat onder andere kalkaanslag, vuil en aangekoekte zeepresten. Maak je je wasmachine echt nooit schoon? Dan zal je al gauw merken dat je tegen problemen aanloopt. Je was zal namelijk minder goed schoon worden én het gaat stinken. Uiteindelijk kan je wasmachine zelfs defect raken.

Maar hoe maak je je wasmachine eigenlijk schoon? En hoe vaak moet dit eigenlijk? Volgens experts is het belangrijk om je wasmachine eenmaal per maand te reinigen. Wil je een maximaal resultaat? Maak je wasmachine dan tweemaal per maand schoon.

Wasmachine schoonmaaktips

Wil je de wasmachine reinigen? Dan volgen hier een aantal handige schoonmaaktips:

Zorg ervoor dat je de rubberen band schoonmaakt. Hier zit veelal grijze aanslag op, wat voornamelijk bestaat uit haren, lichaamsvetten of huidschilfers. Ook zijn er doorgaans resten van wasverzachter en wasmiddel aanwezig in deze rand. Zorg er daarom voor dat je dit goed reinigt. Dat kan met behulp van een sopje en een keukendoek.

Onderaan de wasmachine is een zeepbakje aanwezig. Dit bakje wordt in feite steeds kleiner, omdat deze steeds voller raakt met zeepresten. Het is daarom raadzaam om dit bakje met enige regelmaat te reinigen.

Het is belangrijk dat je de trommel met enige regelmaat schoonmaakt. Je zou denken dat deze altijd schoon is, maar niets is minder waar. Laat de wasmachine daarom ook een of twee keer per maand draaien op 90 graden Celsius. Voeg geen wasmiddel toe aan de wasmachine, maar voeg een scheutje schoonmaakazijn toe. Dat zal ervoor zorgen dat alle bacteriën gedood worden.

Tot slot is het belangrijk om de deur te reinigen. Vooral de binnenkant kan namelijk erg smerig worden. Met behulp van een sopje en een keukendoek kun je deze echter erg gemakkelijk reinigen. Daarmee voorkom je schimmels en muffe geurtjes.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.