Vieze luchtjes in de keuken kunnen altijd voorkomen. Soms twijfel je ook nog een beetje bij jezelf: ruik ik nou iets of houd ik mijzelf voor de gek? Het kan best zijn dat je iets bent vergeten om op te ruimen, waardoor je een vieze geur in de keuken hebt gekregen. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat er rotte producten in je afvalemmer liggen. Hoe kun je deze vieze luchtjes in de keuken voorkomen? Je leest het in dit artikel.Wat is de oorzaak van de vieze luchtjes?

Vieze luchtjes in de keuken kan meerdere oorzaken hebben. Het kan zijn dat je houdbare producten niet in de koelkast hebt gestopt, het kan zijn dat je gekookt hebt en daarna dit niet hebt weggegooid of de afvalemmer kan gewoon flink stinken. Vieze luchtjes in de keuken zijn gelukkig te voorkomen. De oplossing tegen vieze luchtjes in de keuken lees je hieronder.

De oplossing tegen vieze luchtjes in de keuken

Er is niets vervelender dan nare geurtjes die niet weggaan. Gelukkig is vrijwel overal een oplossing voor. In veel gevallen is het probleem namelijk dat schillen, botjes en resten ontzettend gaan ruiken. Het is dan ook verstandig om deze producten apart te bewaren. Je kunt deze overgebleven producten bewaren in een diepvrieszakje. Deze stop je vervolgens in de vriezer. In de vriezer kan het namelijk niet gaan rotten: hoe hard je verwarming ook aanstaat of hoe warm het buiten ook is. Vergeet het niet in je vriezer te leggen, anders schiet je er niets mee op. Ook moet je het zakje twee keer per week uit je vriezer verwijderen, anders krijg je op den duur wel een hele vieze vriezer. Je kunt natuurlijk ook direct even naar buiten lopen om het hier in de groene afvalbak te gooien. Als je daarvoor kiest, is het wel raadzaam om de groene bak op een gepaste afstand van je huis te plaatsen. Dan krijg je geen overlast van bijvoorbeeld fruitvliegjes, die ook erg vervelend kunnen zijn tijdens de lente- en zomermaanden. Dat is natuurlijk vooral voor degenen die niet op acht hoog wonen in het hartje van een grote stad.