In een prullenbak wordt van alles gegooid: lege verpakkingen, etensresten, stukjes papier en noem het maar op. Je kunt dit sowieso het beste scheiden, zodat je al wat stank verminderd. Helemaal de geur uitsluiten op deze manier is helaas niet mogelijk. Wel is er een andere manier hoe je je prullenbak zo min mogelijk laat stinken.Wat je precies moet gebruiken? In dit artikel lees je over hét middeltje tegen de een stinkende prullenbak.

Gebruik soda

Soda is een typisch huismiddeltje dat iedereen eigenlijk wel in huis heeft. Dit product kan wonderen verrichten, want het voorkomt negen van de tien keer de nare geuren in de prullenbak. Je kunt het middeltje bovendien ook nog eens gebruiken om de zwarte vuilnisbak mee schoon te maken. Als je dit product gebruikt, zal je binnen no time merken dat de vieze geurtjes uit je afvalemmer trekken.

Het is verstandig om je prullenbak met enige regelmaat schoon te maken. Het is veel fijner om in een huis te leven, waar je geen last hebt van een stinkende afvalemmer. Onderhoud is daarom op zijn plaats.

Extra tip: vul de bodem met kattenbakvulling

Soda is een geweldig product om direct de geurtjes uit je afvalemmer te verwijderen. Echter is voorkomen nog beter! Daarvoor kun je ook wat kattenbakvulling op de bodem van je prullenbak strooien. De kattenbakvulling zorgt er namelijk voor dat de geuren geabsorbeerd worden.

De geuren zullen dan niet verspreiden in je huis. De kattenbakvulling is doorgaans na een week vochtig, dus dan zal je het moeten vervangen. Gooi de oude laag weg en plaats wat nieuwe vulling op de bodem.