Fruitvliegjes zijn van die kleine, vervelende vliegjes die voornamelijk tijdens de warme maanden rondzwermen rondom de fruitschaal. De vliegjes zijn zo ontzettend klein, dat ze daadwerkelijk overal langs kunnen vliegen. In de lente- en zomermaanden zie je ze dan ook volop in eigen huis, maar ook vaak in de supermarkt op de groente- en fruitafdeling. De fruitvliegjes zijn niet alleen vervelend, maar ook niet bepaald hygiënisch. Je kunt de fruitvliegjes gelukkig voorkomen. Hoe je dat precies doet, lees je in dit artikel.Waar komen fruitvliegjes op af?

Zoals de naam al doet vermoeden, komen de vliegjes vooral op fruit af. Fruit dat al overrijp is (of zelfs al een beetje aan het rotten is) is extra aantrekkelijk voor de fruitvliegjes. Maar naast fruit komen de kleine vliegen ook af op andere etensresten. Dat is in principe iets wat iedereen altijd in huis heeft, dus de kans is dan ook groot dat de vliegjes in de warme maanden ook naar jouw huis toetrekken. Als de fruitvliegjes eenmaal bij je binnen zijn gekomen, begint de plaag ook echt. De vliegen leggen verschillende eitjes, waardoor de zwerm zich snel gaat vermenigvuldigen. Het is daarom beter om de fruitvliegjes te voorkomen, zodat je er geen last van krijgt. Hieronder lees je over hoe je fruitvliegjes voorkomen kunt.

Hoe kun je fruitvliegjes voorkomen?

Zoals gezegd komen de vervelende vliegjes vooral af op etensresten en fruit. Het is daarom raadzaam om rottende etenswaren direct weg te gooien. Laat dit niet nog eventjes in de keuken liggen, maar gooi dit bij voorkeur direct weg in de groene bak buiten je huis. Je kunt je etenswaren in een zak stoppen en goed vastknopen, zodat de vliegjes er niet bij in kunnen. Dan is het voor de beestjes niet aantrekkelijk om hier op onderzoek uit te gaan. Er zijn wel AGF-zakjes (groene zakjes) te koop bij de lokale supermarkt die je hiervoor kunt gebruiken. Het heeft de voorkeur dat je afvalbak of kliko op een goede afstand staat van je huis. De vliegen kunnen beter daar rondzwermen, dan rondom je huis.