Iedereen die regelmatig een ovenschaal gebruikt om te koken heeft het wel eens meegemaakt. Na een lekkere maaltijd is de ovenschaal maar niet schoon te krijgen. De vaatwasser biedt geen hulp en ook het laten weken in water lijkt maar niet te helpen. Kook nog geen nieuwe ovenschaal maar probeer deze handige tip om de ovenschaal weer zo goed als nieuw te krijgen!Om de ovenschaal weer schoon te krijgen, zijn een aantal producten nodig die iedereen in huis heeft. Allereerst heb je een beetje afwasmiddel nodig, wat warm water en ten slotte wat alumiumfolie. Vul eerst de vieze ovenschaal met een sopje van het warme water en het afwasmiddel. Laat de schaal eventjes staan met het sopje. Hierdoor worden de vieze resten weker gemaakt. Ze zullen daardoor makkelijker te verwijderen zijn.

Vouw vervolgens het aluminiumfolie samen tot een bal die in de palm van je hand past. Gebruik nu deze aluminiumbal om het vuil uit de ovenschaal te verwijderen. Boen met de aluminiumbal tegen de vieze vetresten aan om de resten te verwijderen. De viezigheid zal als sneeuw voor de zon verdwijnen!

Werkt dit trucje toch niet, omdat de ovenschaal wel erg smerig is? Probeer dan eens de ovenschaal te vullen met heet water en soda. Laat de ovenschaal een nachtje staan met dit sopje. De volgende dag zullen de resten makkelijk weg te halen zijn met een schuursponsje. De soda zorgt er voor dat de vetresten loslaten en wordt voor veel schoonmaakklusjes gebruikt. Met deze tips moet het schoonmaken van een vieze ovenschaal een fluitje van een cent zijn. Zo blijf je nooit meer zitten met een smerige ovenschaal!