De vaatwasser is natuurlijk een superieure uitvinding. Met behulp van dit handige apparaatje zijn je borden, bestek, glazen en pannen binnen no-time weer helemaal schoon. Toch weten veel mensen niet dat dit ook een broedplaats voor bacteriën is, indien je hier verkeerd mee omgaat. Misschien had je dat niet gedacht, maar toch is dat zo. Bacteriën kunnen zich namelijk in een rap tempo ophopen.Bacteriën

Via water en voedsel kunnen bacteriën in je vaatwasser terechtkomen. Dat klinkt misschien niet heel erg, maar toch is dat wel zo. Het kan namelijk zorgen voor voedselvergiftiging. Als je na afloop van het programma direct een deurtje openzet, zal dat ervoor zorgen dat bacteriën via de warme lucht je huis binnen kunnen dringen. Het is dus belangrijk dat je dat voorkomt.

Eerst afkoelen

Eerst afkoelen is daarom erg belangrijk. Zorg ervoor dat je de deur eerst nog even dichthoudt. Dat zorgt ervoor dat de warme lucht met bacteriën niet zomaar verspreidt in je woning. Het ergste vocht is dan immers al geweken. Bovendien is de vaat ook droog als je nog een uurtje wacht met uitpakken. Na gebruik van de vaatwasser is het raadzaam om nog een doekje over de rubbers heen te halen. Dat is hygiënisch en kost je slechts een paar seconden van je tijd.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.