Een nieuw montuur is niet bepaald goedkoop. Toch zijn de prijzen voor de glazen nóg weer een stukje hoger. Als je krassen op je bril hebt wordt je zicht beperkt en daarom is het natuurlijk wel zo fijn om weer nieuwe glazen te hebben, indien je huidige glazen bekrast zijn. Gelukkig hoeft het niet zover te komen, want je kunt de krassen op je bril namelijk ook gewoon verwijderen! Je hoeft dan niet naar je pinpas te grijpen voor een nieuw setje glazen. Hoe dat precies werkt, lees je uiteraard in dit artikel. Er zijn meerdere methodes waar je uit kunt kiezen.Hoe maak je je glazen krasvrij?

Je glazen krasvrij maken is gemakkelijker dan je denkt. Er zijn zes verschillende methodes waar je uit kunt kiezen. Hieronder volgen je opties.

1. Babyshampoo

Heb je nog een baby in huis? Dan ligt er ongetwijfeld ook wel babyshampoo in de badkamer. Je kunt deze shampoo ook gebruiken voor je brillenglazen. Breng een beetje babyshampoo aan op een microvezeldoekje. Wrijf het vervolgens zachtjes over de krassen. Aangezien babyshampoo vrij is van chemicaliën helpt dit het glas te beschermen.

2. Baking soda en water

Heb je geen kleine baby meer in huis rondkruipen? Dan heb je vast en zeker wel baking soda! Dit wondermiddel kun je gebruiken voor gerechten en voor diverse schoonmaakwerkzaamheden. Je kunt het dus ook gebruiken voor het reinigen van je brillenglazen. Zorg ervoor dat je je bril eerst goed schoonmaakt met een brillendoekje. Mix vervolgens een eetlepel baking soda met een theelepel water. Roer het geheel goed door elkaar en smeer het mengsel vervolgens op je brillenglazen. Zet er vervolgens een beetje druk op en wrijf het mengsel over het glas. Nadien kun je het simpelweg afspoelen.

3. Afwaszeep met glasreiniger

Je kunt ook afwasmiddel gebruiken. Zorg ervoor dat je een paar drupjes afwaszeep mengt met glasreiniger en smeer het mengsel vervolgens over je glazen. Nadien kun je dit ervan af poetsen met behulp van een brillendoekje.

4. Witte azijn

Je kunt er ook voor kiezen om witte azijn te gebruiken. Dit wondermiddeltje kan de krassen gemakkelijk verwijderen van je glazen. Meng een beetje witte azijn met baking soda. Dit zal vervolgens kort gaan schuimen. Als het schuimen is gestopt kun je het op de glazen wrijven. Nadien kun je het er weer eenvoudig afspoelen.

5. Autowax

Heb je nog wat autowax in de garage staan? Dan kun je dat ook gebruiken. Je brillenglazen kun je er namelijk ook prima mee behandelen. Masseer een beetje wax op je bril en spoel het er nadien weer af met water. Je zult merken dat de krassen langzaam verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

6. Tandpasta

Heb je geen van de bovenstaande artikelen in huis? Dan kun je nog kiezen voor de laatste optie: tandpasta. Dat heeft iedereen wel in huis staan. Wel moet het een tandpasta zijn zonder gel, geen whitening en ook geen extra mintsmaak. Een gewone witte tandpasta dus. Breng wat tandpasta aan op een wattenstaafje en masseer het nadien op het glas. Doe dit circa 10 seconden en spoel het er nadien direct weer vanaf met water. Je zult merken dat de krassen verdwijnen.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.