Zwarte kleding kan erg mooi zijn. Na een tijdje zien ze er alleen vaak niet meer zo mooi uit. Het zwarte is vaak een stuk minder zwart en het ziet er uit alsof het oud is. Omdat het zonde is om al die kleding weg te gooien, hebben wij een tip waardoor jouw zwarte kleren weer helemaal zwart worden!Het is belangrijk om eerst te kijken van welke stof jouw kleding is gemaakt. Deze tip is alleen geschikt voor kleding dat gemaakt is van katoen, linnen of natuurzijde. Synthetische stoffen zijn erg lastig om zelf weer zwart te maken. Deze stoffen kan je het beste bijvoorbeeld naar een stomerij brengen. Spijkerbroeken kunnen dus wel weer helemaal zwart gemaakt worden.

In veel winkels kan je zwarte textielverf kopen. Met deze verf kan je veel kleding weer intens zwart maken. Maar dit is een erg chemisch product. Daarom hebben we een andere tip die je eerst kan proberen. Lukt het met deze tip niet om de kleding helemaal zwart te krijgen, dan kan je overwegen om textielverf te gebruiken. Dit product is te koop bij winkels zoals de Hema en de Kruidvat.

Om je kleding weer helemaal zwart te krijgen, heb je alleen maar 2 koppen sterke koffie nodig. Leg jouw kleding in de wasmachine zonder dit te mengen met andere kleren. Leg hier dus geen geel shirtje of iets anders van kleur bij! Giet vervolgens de 2 koppen sterke zwarte koffie over de kleren heen. Laat nu het spoelprogramma van de wasmachine draaien, en de zwarte kleren komen als nieuw uit de wasmachine. De koffie kan namelijk gebruikt worden als een natuurlijke verfstof. Het zorgt ervoor dat lichte stoffen bruin worden, maar stoffen die al zwart zijn zorgen er voor dat de donkere kleur wordt versterkt. Zwart wordt echt intens zwart dus!

Heb je geen koffie in huis? Geen probleem. Ook thee bevat deze natuurlijke verfstoffen. Gebruik in plaats van koffie dan zwarte thee. Met deze tip zijn jouw zwarte kleren weer zo goed als nieuw!