In Nederland regent het helaas met enige regelmaat. Dat is natuurlijk erg vervelend én natuurlijk vooral vervelend als je buiten loopt. Het kan resulteren in natte schoenen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.Stampen in plassen kan misschien erg leuk zijn, maar natte schoenen zijn minder leuk. Op welke manier kun je je schoenen nu eenvoudig drogen? Je leest het in dit artikel.

Droog je schoenen niet met warmte

Veel mensen leggen hun schoenen op de verwarming neer of gebruiken of een föhn. Toch is het niet raadzaam om je schoenen op die manier te drogen. De kwaliteit van je schoenen gaat er namelijk op achteruit. Het materiaal droogt uit, de lijmlagen worden hard en bovendien verandert de binnenvoering. Je schoen zal daardoor simpelweg minder fijn aanvoelen en de levensduur van je schoenen wordt er bovendien mee verkort. Je schoenen kunnen zelfs krimpen en dus is het raadzaam om je schoenen niet op deze manier te drogen. Gelukkig is er een betere manier.

Kranten

Je kunt namelijk gebruikmaken van een stapeltje oude kranten. Zitten je binnenzolen los in je schoen? Haal deze er dan apart uit. Je kunt deze dan apart laten drogen. Dit kan allemaal gewoon bij kamertemperatuur. Stop er nadien wat krantenproppen bij in en zet dit neer. Zijn je schoenen helemaal doorweekt? Vervang deze dan om de zoveel tijd met nieuwe krantenproppen. Het papier zal ervoor zorgen dat je schoenen hun originele vorm behouden. Je schoenen zullen daardoor snel drogen.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.