Als je je kleding hebt gewassen kan je dit natuurlijk in de droger stoppen. Echter is dit niet bepaald goed voor je kleding en bovendien is de droger ook nog eens een duur apparaat. Daarom is het natuurlijk prettig als je je kleding op een droogrek kan hangen. Een nadeel is echter dat je vaak gekreukelde kleding krijgt. Je zult je kleding dan weer moeten strijken en dat levert weer veel werk op. Gelukkig is er nu een manier om dit te voorkomen. Je kunt je kleding dus lekker op het droogrek hangen zonder dat dit er gekreukeld vanaf komt. Het werkt erg eenvoudig!Zwemnoodle

Je kunt de kreukels erg gemakkelijk voorkomen. Je dient namelijk het drukvlak te vergroten. Dat werkt erg eenvoudig. Gebruik een schuimrol, zoals bijvoorbeeld een zwemnoodle, en bevestig deze op het droogrek. Maak een snee in de noodle en druk dit op het draad. De druk is hierdoor verdeeld en er zullen geen kreukels meer ontstaan. Hieronder volgt een afbeelding van een zwemnoodle, indien je niet weet wat dit precies is:

IJsklontjes

Als alternatief kan je ook gebruikmaken van ijsklontjes. Hiervoor heb je echter wel een droger nodig. Stop het kledingstuk tien minuten in de droger en voeg hier twee of drie ijsklontjes aan toe. Er ontstaat hierdoor stoom in de droger, waardoor je kleding kreukvrij wordt. Er hoeft hierdoor geen strijkbout aan te pas te komen. Wassen en drogen wordt hierdoor een stuk eenvoudiger.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.