Iedereen zweet weleens. Soms krijg je deze zweetgeurtjes niet uit je kleding. Een flinke wasbeurt is soms niet eens voldoende. Dat heeft te maken met de melkzuurbacteriën. Als je je kleding niet snel genoeg wast zal dit er niet zomaar weer uitgaan. Daarom is het belangrijk dat je je kleding op tijd wast. Is dat niet gelukt? Dan kun je een van de onderstaande trucjes toepassen.Dettol

Je kunt een Dettol-mengsel maken. Maak daarvoor een mengsel van twee derde water en een derde Dettol. Laat het shirt hier minimaal drie uur in het mengsel weken en stop het kledingstuk vervolgens in de wasmachine op een normaal wasprogramma. Deze truc werkt overigens ook bij gele vlekken.

Soda

Je kunt ook een Soda-sopje maken. Laat je shirts een uurtje weken in sodawater en stop je kledingstuk vervolgens in de wasmachine op een regulier wasprogramma. Soda kan de kleur vervagen, dus zorg ervoor dat je de gekleurde kleding nooit langer dan uur laat weken. Witte was kan in principe wel een nachtje in het sopje blijven liggen. Wol en zijde kan je niet niet met soda behandelen.

Azijn

Azijn kan ook helpen tegen zweetgeurtjes. Voeg een beetje keukenazijn toe aan een emmer en laat je shirt een uurtje weken. Het gehele shirt moet doordrenkt worden door de azijn. Stop je shirt nadien in de wasmachine en je zult merken dat je shirt weer helemaal fris ruikt.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.