Als je aan schoonmaakexperts vraagt wat wij verkeerd doen tijdens het wassen zijn zij het allemaal over hetzelfde eens: we gebruiken allemaal te veel wasmiddel. Als je te veel wasmiddel gebruikt zal je was niet schoner worden. Het is ook nog eens zonde van je geld, aangezien wasmiddel niet bepaald goedkoop is.Je gebruikt te veel wasmiddel

Het liefste proppen we de wasmachine zo vol mogelijk. Immers: minder wasjes draaien, daar doen we het voor. Het bespaart veel tijd als je maar een wasje hoeft te draaien in plaats van drie. Je gebruikt hiervoor natuurlijk ook een flinke scheut waspoeder of wasmiddel. De bergen was kunnen op die manier echt schoon worden, toch? Het werkt toch anders. Volgens schoonmaakexperts gebruiken mensen vaak te veel waspoeder. Dat is geen pretje voor je kleding én ook niet voor je wasmachine.

De nadelen van te veel wasmiddel

Als je te veel wasmiddel gebruikt kan er een zeeplaagje achterblijven op jouw kleding. Zodra dit opdroogt zal je kleding juist vies ruiken. Ook kan je kleding hierdoor plakkerig aanvoelen. Bovendien vindt je wasmachine die grote hoeveelheden wasmiddel ook niet prettig. Het laagje dat achterblijft in de wasmachine kan resulteren in vetluis. Het apparaat kan zodoende gaan stinken. Bovendien kost dit je wasmachine ook meer water en energie. Het overmatige schuim kan zodoende minder goed wegspoelen en dit kan ook weer invloed hebben op de levensduur van je wasmachine. Ook wasmachines zijn nu eenmaal niet goedkoop.

Goed doseren

Goed doseren is dus erg belangrijk. Belangrijker dan we aanvankelijk dachten zelfs. Vul het bakje daarom niet tot de maximale hoeveelheid, ook niet wanneer je volle trommels was draait. Hardnekkige vlekken kan je beter van tevoren alvast behandelen met een vlekkenverwijderaar.

Ook de wasmachine volstoppen met was is geen goed idee. Je kleding wordt namelijk minder schoon en zal zodoende sneller kreukelen. Ook krijgt je wasmachine sneller mankementen en dat is natuurlijk iets wat je al helemaal niet wilt. Wees daarom zuinig op je wasmachine en volg deze tips op.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.