De meeste mensen vinden het niet erg prettig als de temperaturen dalen. Gelukkig kan je je winterkleding uit de kast halen en zal je daardoor minder last hebben van de kou. De winterse kledingstukken hebben echter een flinke poos in de kast gezeten. Hierdoor kan er een muffe geur ontstaan, maar je kunt het gelukkig gemakkelijk verwijderen. Hiervoor is een snelle en effectieve manier.Wodka

Wodka is natuurlijk van oorsprong een alcoholische versnapering en geen schoonmaakmiddel. Toch kan je wodka wel inzetten als schoonmaakmiddel. Dit drankje is namelijk erg effectief in het verwijderen van nare geurtjes. Meng een deel water met twee delen wodka en mix het goedje door elkaar. Schenk het vervolgens over in een plantenspuit en spray dit vervolgens over de kleding heen. Je hoeft je verder geen zorgen te maken over de alcohollucht, want er ontstaat namelijk alleen maar een frisse lucht.

Azijn

Heb je geen wodka in huis? Dan kan je ook kiezen voor azijn. Je kunt je winterkleding namelijk ook eerst in de wasmachine stoppen voordat je dit weer gaat dragen. Voeg een kopje azijn toe aan je wasmachine en draai een normaal wasprogramma. De azijn zorgt ervoor dat de muffe geurtjes uit je kleding verdwijnen. Was je kleding nadien nogmaals, eventueel met wasverzachter, en je kledingstukken ruiken weer als nieuw.

Luchten in de badkamer

Winterkleding kan je natuurlijk ook buiten laten luchten. Hang dit bijvoorbeeld een middag aan de waslijn of hang het in de badkamer als je gaat douchen. De lucht van de nare geuren zal verdwijnen in de warme en vochtige omgeving.

Nare luchtjes voorkomen

Iedereen kent het gezegde wel: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor je muffe winterkleding. Als je je winterkleding de volgende keer weer opbergt kan je ook de volgende tip toepassen: gebruik wat soda, een linnen doek en schep was soda in de doek. Knoop deze vervolgens goed dicht en hang dit tussen de kleding in je kledingkast. Op die manier heb jij ieder seizoen fris ruikende kleding.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.