Wassen is natuurlijk geen leuk klusje. Het is vooral erg arbeidsintensief en je moet ook veel wachten tijdens het proces. Het resultaat is echter wel erg plezierig. Als je ’s nachts weer in een schoon bedje stapt, geeft dat natuurlijk wel een voldaan gevoel. Toch komt het ook weleens voor dat de was helemaal niet zo schoon is. Hoe zit dat precies en hoe los je dit op?Vetluis

Je kleding en lakens kunnen niet zo lekker ruiken als je normaal gewend bent vanwege vetluis. Dit zijn gelukkig geen kleine beestjes, maar een soort vette substantie dat achterblijft in de wasmachine. Het is een combinatie van wasmiddel, lichaamsvet en huidschilfers. Dit ontstaat doordat mensen vaak alleen nog maar vloeibaar wasmiddel gebruiken op lagere temperaturen. Vetluis kan daardoor gemakkelijk ontstaan en blijven kleven in de wasmachine.

Kookwas

Gelukkig kun je dit gemakkelijk oplossen. Je kunt namelijk eens per maand je wasmachine laten draaien op een hogere temperatuur. Gebruik ditmaal geen wasmiddel, maar een vaatwastablet. Je kunt eens wat oude theedoeken in de wasmachine stoppen om het te vullen. Het zal ervoor zorgen dat je wasmachine wordt gereinigd. Bovendien is het raadzaam om het vloeibare wasmiddel te vervangen voor poederwasmiddel. Je kleding zal nadien weer heerlijk ruiken.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.